
EKM-Krossi 1 irto
Tuotekoodi: 2812Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Objekt beskrivning
| Produkt | EKM-Krossi 1 irto |
|---|---|
| Koncept | Vahvat pitoisuudet, Orgaaniset hivenet, Hidas tärkkelys |
| Koostumus | rae |
| Omsättbar energi (MJ/kg ts) | 13,1 |
| Råprotein (% ts) | 20,7 |
| Innehålla | mm. maissi, kova rasva, Krossi-vilja, propyleeniglykoli, sooda, aromi, biotiini |
| kg/dag | kg/dag | kg/dag | kg/dag | |
|---|---|---|---|---|
| Mjölkproduktion | 20 | 30 | 40 | 50 |
| EKM-Krossi | 6 | 10 | 13-14 | 16-17 |
| Ensilage fritt |
Be din utfodringsspecialist om en optimerad utfodringsplan för din gård alltid i samband med att fodren tas i bruk och ensilaget byts.
Krossi-vilja - Turvallista tärkkelysenergiaa
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
Käyttöohje
EKM-Krossi 1:stä voidaan käyttää houkutusväkirehuna tai ainoana väkirehuna säilörehun ohella. Täydennetään tarvittaessa kivennäisrehulla loppulypsykaudella. Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
EKM-Krossi 1:sen annostelusuositus maitotuotoksen mukaan erillisruokinnassa:
| Maitotuotos kg/lehmä/päivä | EKM-Krossi 1 kg/lehmä/päivä |
|---|---|
| 20 | 6 |
| 30 | 10 |
| 40 | 13–14 |
| 50 | 16–17 |
Säilörehua on oltava jatkuvasti vapaasti saatavilla ruokintapöydällä.
- Le Ruyet, P. & Tucker, W.B. (1992) Ruminal buffers: temporal effects on buffering capacity and pH of ruminal fluid from cows fed a high concentrate diet. Journal of Dairy Science 75: 1069-1077.
- NorFor 2011. NorFor - The Nordic feed evaluation system. EAAP publ. No 130, ed. H. Volden.
- Zimmerly, C. A., & Weiss, W. P. (2001). Effects of supplemental dietary biotin on performance of Holstein cows during early lactation. Journal of Dairy Science, 84(2), 498-506.










