Primo Expert 25 kg
Tuotekoodi: DEN4740 EAN: 6417679047405

Primo Expert 25 kg

Tuotekoodi: DEN4740 EAN: 6417679047405
Vaihtoehtoiset tuotteet

Objekt beskrivning

Primo Expert en är lätt försyrad mjölkpulverbaserat drickfoder till kalvar. Den lämpar sig till friutfodring och kan ges åt kalvar i stora dagliga mängder.

Fördelar och nyttor

BÄTTRE TILLVÄXT OCH LIVSTIDSAVKASTNING

  • Med Primo Expert och en bra utfodringsprogram växer kalven > 800 g/dag
  • Innehåller Progres, som har i studier förbättrat kalvarnas tillväxt och fodernyttograden
  • KOSTNADSEFFEKTIV OCH SÄKER

  • En dryck av jämn kvalité som främjar tarmhälsan -> Varje dag samma möjligheter för tillväxten
  • Den unika kombinationen av foderämnen Progut och Progres främjar förökningen av mikrober i tarmen och förbättrar tarmens kondition
  • BEHÄNDIG

  • Lämpar sig till alla utfodringssätt, även till utfodring av syrad dricka
  • Ett hygieniskt drickfoder som inte smutsar ner maskiner
  • INNEHÅLLER INTE SOJA

    Tuotepakkaus:

    paino: 25,00 kg

    Valmistusmaa: ALANKOMAAT

    Egenskaper
    ProduktPrimo Expert 25 kg
    Djurgruppervasikat
    KonceptProgres, Progut
    Koostumus jauhe
    Pallstorlek750 kg / 30 säkkiä
    Raakarasva (%) 18
    Raakavalkuainen (%) 21
    Innehållamm. maitojauhe, Progres®, Progut®, maitohappobakteerit
    Bruksanvisning
    Utfodring med nappämbar:

    Tillägg en liter vatten i ämbaret och blanda det med 250 g Primo-drickpulver. Fyll ämbaret så, att det blir 2 liter färdig dryck. Dryckens temperatur ska vara cirka 40 grader. Utfodra kalven med näringen 2-4 gånger per dag.

    Utfodring med automat:

    Kalibrera automaten så att den blandar 140 g Primo-pulver med 1 liter 42-gradigt vatten.

    Utfodring med syrad dricka:

    1. Fyll i behållaren 100 liter 40-45 grader varmt vatten

    2. Tillsätt under ständig omrörning 25 kg Primo-pulver (1 säck) i vattnet.

    3. Tillsätt resten av vattnet svalt så att blandningens sluttemperatur är 17-25 C och vattenmängden är 200 liter.

    4. Blanda vid behov tills pulvret helt har löst sig helt i vätskan.

    5. Späd ut ett godkänt ensileringsmedel (t.ex. AIV 2 Plus) i förhållandet 1 del syra och 9 delar vatten.

    6. Tillsätt 2 liter av den tioprocentiga blandningen i 200 liter färdigt dricka.

    7. Drycken bibehåller bra sin jämna konsistens. Det räcker att röra om den ca en gång i timmen.

    PRIMO-JUOMAREHUJEN LAATU ON KORKEA

    Primo-juomarehuilta vaadimme korkeaa teknistä laatua, joten olemme valinneet valmistajan, jonka laadunvarmistus on ensiluokkaista. Toimivien juomarehujen valmistus vaatii tarkkaa ja hellävaraista prosessointia sekä huolellista raaka-aineanalytiikkaa.

    Primo-juomarehuissa käytettävien raaka-aineiden sulavuus ja imeytyvyys ovat parhaita mahdollisia vasikoille. Tuotteiden raaka-aineet käyvät tarkan laatukontrollin ennen valmistusprosessia. Jokainen erä tutkitaan kemialliselta koostumukseltaan ja liukoisuudeltaan ennen raaka-aineiden vastaanottoa tehtaalle.

    Primo-juomarehuissa käytetään niin kutsuttua makeaa heraa. Makea hera syntyy kovien juustojen valmistuksen sivutuotteena. Makea hera on vähemmän hapanta ja siinä on matalampi ei-valkuaistyppi (NPN) verrattuna pehmeiden juustojen valmistuksessa erottuvaan happamaan heraan (Macwan ym. 2016).

    Primo-juomarehujen valmistuksessa rasva pilkotaan tasaisen pieniin partikkeleihin, jotka päällystetään valkuaisvaipalla. Tämä varmistaa juomarehujen korkean teknisen toimivuuden ja erinomaisen sulavuuden vasikan elimistössä.

     
    Tutkimusviitteet
    • Aguirre, M., Vuorenmaa, J., Valkonen, E., Kettunen, H., Callens, C., Haesebrouck, F., Ducatelle, R., Van Immerseel, F., & Goossens, E. (2019). In-feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Veterinary Research, 50, Article 15.
    • Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D., & Apajalahti, J. (2016). Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, 4, e1, 1-7.
    • Kim, M.H., Seo, J.K., Yun, C.H., Kang, S.J., Ko, J.Y., & Ha, J.K. (2011). Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves. Animal, 5(6), 953-960.
    • Macwan, S.R., Dabhi, B.K., Parmar, S.C., & Aparnathi, K.D. (2016). Whey and its utilization. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 5(8), 134-155.
    Julkaisemattomat tutkimusraportit
    • Investigation into the feeding of Progut farm on the health and performance of calves. University of Wales, 2006
    • Veal calf Progres Trial. Denkavit, Hollanti, 2015
    • Justus-Liebig University Giessen, 2004
    • University of Barcelona, 2017
    • Alimetrics, 2018
    Tutustu Progres® ja Progut® -innovaatioiden tutkittuihin hyötyihin