Ratsastushanskojen kesäaika

Roeckl Lona on kaksivärinen versio suositusta Grip klassikkohanskasta.
Roeckl Lona on kaksivärinen versio suositusta Grip klassikkohanskasta.

Kuumina kesäpäivinä olisi ihana heittää hanskat kaapin nurkkaan ja nauttia auringosta ilman rusketusrajoja. Hanskojen merkitystä ja turvallisuutta ei kuitenkaan saa unohtaa. Hyvin istuvat hanskat ovat kuin toinen iho, joka voi pelastaa yllätyksellisissä tilanteissa kätesi ikäviltä hiertymiltä ja hankautumilta.

Ratsastajan käsien suojaamiseksi kannattaa aina käyttää hanskoja. Kouluratsastussäännöissä hanskojen käyttö onkin pakollista ja viralliseen ratsastusasuun kuuluu joko valkoiset tai takinväriset hanskat.

Hanskojen käyttöä suositellaan myös hevosia käsiteltäessä esimerkiksi taluttaessa, juoksuttaessa kuin myös lastauksessa. Hanskat parantavat niin sanottua ohjastuntumaa ja pitoa, jolloin myös hevosen vikuroidessa vaaratilanteen riski pienenee. Erityisesti orien ja nuorten hevosten käsittelyssä hanskojen käyttöä suositellaan.

Nykyään ratsastushanskoissa etenkin kesän malleissa on valtavasti vaihtoehtoja, niin väreissä kuin erilaisissa materiaaleissa. Yksi suosituimmista ratsastushanskoja valmistava yritys on Roeckl, joka on perustettu jo vuonna 1839. Roeckl Grip on perinteinen ja ratsastuskäsineiden todellinen klassikko, josta valmistetaan niin ohutta kesäversiota kuin myös maneesiratsastukseen läpi vuoden toimivaa vuorellista versiota. Erinomaisen pidon ja hengittävyyden lisäksi hanskat ovat myös konepestävät.

Roeckl Malia on erinomainen hanska
Roeckl Malia on erinomainen hanska, jossa Comfort Cut-muotoilun istuvuus yhdistyy teknisten materiaalien hengittävyyden kanssa luoden hanskasta mahdollisimman kevyen ja huomaamattoman.

Hanskojen materiaaleissa löytyy jokaiseen makuun valinnan varaa. Tekniset materiaalit ovat kehittyneet ja tehden hanskoista lähes hanskoja huomaamattomia. Klassikko Grip hanskan hyvänä haastajana uuden sukupolven hanskana on Roeckl Madrid. Sporttisessa sekä erityisen kevyessä ja hengittävässä hanskassa on kämmenselässä pehmeä ja kevyt Micro-verkkomateriaali, joka takaa hengittävyyden. Kämmenessä joustava ja erinomaisen pidon takaava Drytec G5 Grip-materiaali. Madrid on tyylikäs hansikas pienellä twistillä, ei ihme että Madrid on yksi kesän kuumimmista ja halutuimmista hanskoista. Madrid hanskan tyylikkään hienostunut sisko Malia on aurinkosuojattu sekä coldback® käsitelty, joka takaa kuumanakin kesäpäivänä miellyttävän ja viileän tuntuisen hanskan. Malian erinomaisen pidon salaisuus piilee silikonigripissä.

Uudet tekniset materiaalit hengittävyyden ja mukavuuden lisäksi hanskoja pois ottamatta pystyy käyttämään kosketusnäyttöjä, tämä ominaisuus löytyy myös edullisemmasta Madison-mallista.

Hyviin ja laadukkaisiin hanskoihin kun satsaa, hanskojen käytöstä tulee nautinnollisempaa. Onhan sitä nyt ihana pitää mukavia hyvin istuvia hanskoja käsissä, joissa myös oma tyyli pääsee oikeuksiin.