Aitanauhat

Aitanauhat

Aitanauha valitaan aitauksen pituuden ja aidattavien eläinten mukaan. Meillä on runsaasti eri aitanauhoja, niissä erona on mm. johtimien materiaali, väri ja vetolujuus.

Aitanauhojen ominaisuudet

Aitanauhat ovat erityisen suosittuja tilapäisissä tai siirrettävissä aitauksissa niiden helpon käsittelyn, keveyden ja näkyvyyden ansiosta. Aitanauhojen käyttö voi olla hyvä valinta, kun aitauksen tulee olla näkyvämpi tai kun tarvitaan värikoodausta eri alueiden välillä.

Minkälainen aitanauha tulisi valita?

Näkyvyys ja värikoodaus Aitanauhat ovat usein leveitä ja värillisiä, mikä tekee niistä erittäin näkyviä. Tämä voi auttaa myös aidattavia eläimiä hahmottamaan aitauksen paremmin, erityisesti hyvin laajalla laidunmaalla. Värikoodatut nauhat voivat myös helpottaa eri alueiden tai eläinryhmien erottelua.
Helppo havaittavuus Aitanauhat ovat leveämpiä kuin perinteiset langat, mikä tekee niistä helpommin havaittavissa sekä eläimille että ihmisille. Tämä voi auttaa välttämään vahinkoja ja onnettomuuksia. Kevyt ja helppo käsittely: Aitanauhat ovat yleensä kevyitä ja helposti käsiteltäviä. Tämä tekee niistä ihanteellisia siirrettäviin aitauksiin, kuten laiduntamiseen eri paikoissa.
Aitauksen muokattavuus Aitanauhat ovat taipuisia ja helposti muokattavissa, mikä mahdollistaa erilaisten muotojen ja kulmien luomisen aitaukseen. Tämä on hyödyllistä epäsäännöllisillä tai haastavilla maastoilla.

Turvallisuus Leveytensä ansiosta aitanauhat voivat tarjota selkeän esteen, mikä voi auttaa eläimiä välttämään törmäämisen aitaan. Sähköjohtavuus: Aitanauhat ovat varustettu johtavilla langoilla, mikä mahdollistaa sähköisen aidan käytön. Tämä tarjoaa tehokkaan keinon pitää eläimet aitauksessa.