Salaojitus ja sadevesijärjestelmät

Viemäröinti- ja sadevesijärjestelmien valikoimasta löydät osan sivuiltamme ja näistä näet ajankohtaisen saatavuuden suoraan myymälästä noudettuna. Ota yhteyttä myyjäämme tai tule lähimpään myymälääsi ja toimitamme toimitusmyyntinä tarvitsemasi rakennustarvikkeet kotiisi.

Peltosalaojituksesta saadaan viljelijälle merkittävää etua. Tutkimusten mukaan joka kolmas työtunti säästyy, kun työskentely pelolla helpottuu sarkaojien poistumisen myötä. Samalla työkoneen koko kapasiteetti saadaan hyötykäyttöön.

Salaojitettu pelto kuivuu nopeammin ja kantaa raskasta työkonetta paremmin. Kasvukausi pitenee, kun päästään tekemään kylvöt aikaisemmin keväällä ja korjaamaan satoa myöhemmin syksyllä. Pidemmän kasvukauden myötä voidaan valita satoisimpia lajikkeita ja kuivata viljan kuivempana. Viljelyala kasvaa noin 10 %, mikä merkitsee suurempaa satoa.

Salaojitetulla pellolla ei lannoiteta ojia ja ojien pientareita, vaan juuri oikeaa kasvualustaa. Ympäristön kuormitus vähenee, sillä salaojitus pienentää liete- ja lannoitehuuhtoumia.

 
 
 
Peltosalaojituksella lisätuottoa
Videot
Julkaisut