Hankkija on vastuullinen rehualan toimija

Ruokinnan suunnittelussa pyrimme ruokinnan optimointiin: ravintoaineet hyödynnetään täysin ja eläimille annetaan eri tuotantovaiheet huomioon ottaen riittävästi kaikkia ravintoaineita, mutta ei mitään liikaa. Se on taloudellisesti tuottajan kannalta paras ratkaisu ja ympäristö kiittää.

Toimimme vastuullisesti rehujen raaka-aineiden valinnassa ja hankinnassa. Ostamme suomalaisilta viljelijöiltä kotimaista viljaa, härkäpapua ja muita valkuaiskasveja noin 300 000 tonnia vuosittain rehujen valmistamiseen. Lisäksi hyödynnämme elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Hankkijan kehittämät Progres® ja Progut® tuotetaan Suomessa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Laadun valvonnalla varmistamme raaka-aineiden laadun (mikrobiologinen laatu), jäljitettävyyden, tuoteturvallisuuden (toksiinit ja taudinaiheuttajat) ja lopputuotteen teknisen laadun. Suuret raaka-aine-erät tuovat tasalaatuisuutta.

Toimimme vastuullisesti rehutehtaidemme energiakäytössä. Laatujärjestelmä velvoittaa meitä ja auttaa jatkuvaan toiminnan parantamiseen. Hankkijan rehutehtailla jopa 80 prosenttia rehuvalmistukseen käytettävästä höyrystä tuotetaan uusiutuvilla polttoaineilla. Biopolttoaineisiin siirtyminen on pienentänyt hiilijalanjälkeämme, kun vapautuvan CO2:n määrä on vähentynyt jopa 5000 tonnilla vuodessa. Vähennys vastaa LiikenneFaktan (2019) mukaan 25 miljoonan kilometrin CO2-päästöjä uudella henkilöautolla ajettuna. Myös rikkipäästöt olemme saaneet minimoitua lähes nollaan. Kaikki omassa valmistusprosessissa syntyvät ylijäämäjakeet, joita emme voi hyödyntää itse rehun valmistuksessa, käytämme lämpöenergiaksi.

Tuotamme rehuja ja ruokintaratkaisuja osana kotimaista elintarvikeketjua. Hankkijan rehuilla tuotetaan tiloilla laadukasta, kotimaista raaka-ainetta suomalaisille ruuanlaittajille ja -valmistajille.

 

Hankkija on rehujen ja ruokinnan osaaja

Hankkija on rehujen ja ruokinnan edelläkävijä

Hankkija on luotettava rehualan kumppani

Hankkijan rehut ja ruokinta – Lupauksemme sinulle