Riista-Elo 25 kg
Tuotekoodi: SF2044 EAN: 6417679020446

Riista-Elo 25 kg

Tuotekoodi: SF2044 EAN: 6417679020446

Tuotekuvaus

Riista-Elo on rakeinen täydennysrehu luonnonvaraisten märehtijöiden lisäruokintaan. Se soveltuu valkohäntä- ja kuusipeurojen sekä metsäkauriiden syys- ja talviaikaiseen lisäruokintaan. Riista-Elo sopii myös jäniksille ja kaneille.
Edut ja hyödyt
  • Riistalle turvallinen koostumus
  • Maltillinen valkuaispitoisuus ja korkea sulavien kuitujen määrä tukee ruuansulatuskanavan toimintaa
  • Sisältää vitamiini sekä kivennäis-ja hivenainetäydennyksen
Tuotepakkaus:

paino: 25,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Käyttöohje
Aloita ruokinta syksyllä vähitellen annosta suurentaen noin kahden viikon ajan. Sopiva aloitusannos on noin 100-300 g eläintä kohti päivässä. Totutuskauden jälkeen annos on noin 500-1000 g per eläin. Jäniksille ja kaneille sopiva päiväannos on noin 25-100 g per eläin.

Luonnonvaraiset riistaeläimet käyttävät lisäruokinnan ohella aina myös luonnonravintoa. Lisäruokintaa toteutettaessa tulee kiinnittää huomio tarjottavan rehun laatuun. Rehurakenne ei saa liiaksi poiketa eläimen luonnollisesta ravinnosta. Tarjolla oleva rehu ei saa myöskään pilaantua. Pelkän viljaruokinnan varaan järjestetty lisäruokinta voi talvikautena aiheuttaa luonnonvaraisille märehtijöille ruoansulatusongelmia. Suuri viljamäärä alentaa pötsin pH:n, jolloin pötsin kyky hajottaa tärkkelystä heikkenee.

Peurojen ja metsäkauriiden märehtimistä ja ravinnon sulamista tukevan sekä energiataloudellisesti tarpeellisen nestemäärän saaminen pakkaslumesta on hankalaa. Tarjottavan Riista-Elon ohella tuleekin olla tarjolla myös nestepitoista ravintoa, kuten omenaa, juureksia ja perunaa. Eläinten lisäruokintaan totuttelu Riista-Elolla tulee aloittaa hyvissä ajoin syksyllä. Silloin eläinten elimistö ehtii tottua korkeatasoiseen rehuun ennen talvea. Ruokintaa tulisi jatkaa aina talven ylitse, kunnen ruokinnassa olevat eläimet omaehtoisesti hajaantuvat kesälaitumille.