Emolehmän vasikoiden lisäruokinta

Vasikan lisäruokinta

Nuorten emojen maidontuotantopotentiaali on vielä vanhoja matalampi, joten vasikat yleensä hyötyvät lisäruokinnasta. Lisäruokinta edistää myös emojen kuntoutumista. Niukalla laitumella lisäruokinta parantaa aina vasikoiden kasvua ja kuntouttaa emoja. Viimeistään 3 viikkoa ennen vieroitusta lisäväkirehua olisi tarjottava kaikille vasikoille vieroituksen onnistumiseksi.

Vasikoiden lisäväkirehuksi sopivat hyvin lihanaudoille tarkoitetut ensirehut, kuten Primo Kasvatus I. Siinä on huomioitu vasikan vielä kehittyvä ruuansulatuskanava sekä hyvä maittavuus. Vasikoille riittää 0,9 - 1,4 kg väkirehuannos. Mikäli väkirehuannos ylittää 3 kiloa vasikka, kannattaa enemmin jo vierottaa. Hyvällä, mutta tiheästi laidunnetulla laitumella vasikoiden ruokintaan voi tehdä väkirehuseoksen Primo Kasvatus I:stä ja viljasta.

Ota yhteyttä

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat ovat alan parhaita nautojen ruokinnan osaajia. Ruokinnan suunnittelua toteutetaan karjatiloilla tarkasti eri tuotosvaiheiden eläinten ruokinnalliset tarpeet täyttäen ja yliruokintaa välttäen. Jätä yhteydenottopyyntö tai katso alueesi ruokinta-asiantuntija:

Nautojen ruokinta-asiantuntijoiden yhteystiedot