Lypsylehmien täysrehuruokinta

Ruokintaosaaminen löytyy rakeesta

Täysrehuruokinta on helpoin ja turvallisin tapa nostaa EKM-tuotosta. Täysrehut koostuvat sekä tärkkelysraaka-aineista, kuituraaka-aineista, valkuaisraaka-aineista että kivennäisistä. Täysrehuruokinnassa pötsin pH pysyy kohtalaisen tasaisena koko päivän ajan. Ruokinnan toteutus on myös helppoa ja yksinkertaista, yhdestä nappulasta kaikki tarvittava.

Täysrehujen etuna on niiden hyvä tekninen laatu ja raaka-aineiden monipuolisuus. Huolella valitut raaka-aineet takaavat tunnetun koostumuksen ja rehun hyvän maittavuuden. Täysrehut mahdollistaa samanaikaisesti hyvän eläinterveyden ja korkean tuotostason.

Lypsylehmien täysrehut sopivat mainiosti sekä erillisruokintaan että PMR-seosta täydentämään houkutusväkirehuksi lypsyrobotille. Täysrehu valitaan usein tilan tuotostason, tuotostavoitteiden ja säilörehun laadun perusteella.

Täysrehuruokinnassa ruokintaa on hyvä täydentää ensimmäisten 100 tutospäivän ajan verensokeria nostavilla Acetona -energiarehuilla. Loppulypsykauden lehmille, joiden väkirehuannos on alhainen, on hyvä tarjota vapaasti kivennäislisää.

Esimerkki täysrehuruokinnasta Auto-Krossi II -täysrehulla:

Tuotostaso kg/pv tai viikkoa poikimiseen 8....5 vkoa 4...3 vkoa 2 vkoa 1 vko 50 kg 45 kg 40 kg 35 kg 30 kg 25 kg 20 kg 15 kg
Säilörehu 26 25 24 22 51 49 48 45 43 42 40 39
Auto-Krossi II 0,0 1,0 2,0 3,0 18 16 14 12 10 8 6 4
Acetona Energy Power 0,5 0,5 0,5 0,25
Umpi-Namino 0,1 0,1 0,1 0,1
Lypsy-Namino 0,05

Auto-Krossi: laatuvalinta automaattilypsyyn

Auto-Krossi täysrehut

Auto-Krossi -täysrehujen raaka-aineet ja niiden suhde on valittu ensisijaisesti rakeen hyvää laatua silmällä pitäen. Erityisesti automaattilypsytiloilla rakeen laatu on ensiarvoisen tärkeää. Tuotesarja koostuu erittäin laadukkaista terveyttä tukevista lisäaineista. Kaikissa Auto-Krossi -täysrehuissa on mukana runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sekä hyvin imeytyviä orgaanisia hivenaineita. Tärkkelyspitoisuus rehuissa on maltillinen, minkä ansiosta tuotteet ovat erittäin pötsiystävällisiä.

Auto-Krossi -sarjan tuotteista Auto-Krossi I ja Auto-Krossi II sisältävät litratuotosta vahvistavan raaka-ainekoostumuksen sekä patentoidun Progut® pötsitehosteen. Sarjan energiapitoisemmat Auto-Krossi III ja Auto-Krossi IV puolestaan tukevat voimakkaammin korkeita pitoisuuksia.

Lypsy-Krossi: helppo ja varmatoiminen valinta

Lypsy-Krossi

Lypsy-Krossi -täysrehut ovat perusvarma valinta hyvälaatuisten ja sulavien säilörehujen täydentämiseen. Lypsy-Krossit sisältävät runsaasti lämpökäsiteltyä kotimaista viljaa ja laadukasta rypsivalkuaista. Sarjasta löytyvät tarvittavat tuotteet ympärivuotiseen tarpeeseen säilörehun D-arvon mukaan: laidunruokintaan sekä erilaisille säilörehuille.

Kaikki Lypsy-Krossit sisältävät perustarpeet kattavan kivennäis-, hivenaine ja vitamiinitäydennyksen. Tuoteperheen tuotteet sisältävät myös biotiinia sorkkaterveyden tueksi.

Maito-Krossi: haastaville säilörehuille

Maito-Krossi -täysrehut on suunniteltu täydentämään säilörehuja, joiden valkuais- tai kuitupitoisuus on matala ja sokeripitoisuus korkea. Maito-Krossi -sarjan täysrehut sisältävät runsaasti sulavia pötsiä tasapainottavia kuituja sekä pötsin pH:ta tasoittavaa soodaa.

Maito-Krossi -täysrehut sisältävät reilusti valkuaista varmistamaan hyvää tuotosta.

EKM-Krossi: Vahvat pitoisuudet ja sopiva litratuotos

EKM-tuotesarja on suunniteltu tuottamaan runsaasti pitoisuuksia litratuotoksesta tinkimättä. Maidon hyvät pitoisuudet tarvitsevat runsaasti energiaa ja aminohappoja, joten korkea EKM-tuotos edellyttää runsasta syöntiä ja optimaalista täydennysrehua.

EKM-tuotteet sopivat houkutusväkirehuiksi robotille, täydennysrehuiksi kioskiin, kiskoruokkijoihin ja käsin jaettaviksi. EKM-täysrehut sisältävät vahvan tuen eläinterveyteen. Tuotteiden korkeat vitamiinit ja tehokkaasti imeytyvät orgaaniset hivenaineet tukevat korkeatuottoisten eläinten terveyttä vahvasti.