Umpi-Krossi, helpotusta umpikaudelle

Umpi-Krossi on uusi, helppo all-in-one -tuote umpilehmien ruokintaan. Sen lisäksi tarvitaan vain karkearehua. Umpi-Krossin käyttö aloitetaan heti umpikauden alussa ja jatketaan aina poikimiseen asti.

Umpi-Krossi tukee lehmän ja vasikan hyvää kuntoa ja suojaa elimistön normaalia vastustuskykyä. Se sisältää tarvittavat kivennäiset, hivenaineet ja vitamiinit sekä varmistaa niiden saannin koko umpikauden ajan. Rehussa nämä tärkeät suojaravintoaineet pysyvät oikeassa suhteessa eivätkä pääse lajittumaan, ja lehmät syövät rehun mielellään. Umpi-Krossissa on myös hyvin imeytyviä orgaanisia hivenaineita, kuparia, mangaania, sinkkiä ja seleeniä.

Umpi-Krossi sisältää laadukasta rypsivalkuaista, joka vahvistaa ternimaidon vasta-ainetasoja. Riittävä valkuaisen saanti tukee lehmän hyvää lihaskuntoa, jota tarvitaan turvalliseen poikimiseen.
Umpi-Krossi turvaa poikimisen onnistumista myös ennaltaehkäisemällä piilevää poikimahalvausta. Se sisältää tutkitusti tehokkaita anionisia suoloja, jotka alentavat umpikauden ruokinnan kationi-anionisuhdetta ja happamoittavat miedosti elimistöä. Näin kalsiumaineenvaihdunta käynnistyy jo ennen poikimista.

Umpi-Krossi vahvistaa lehmien syöntikykyä poikimisen jälkeen. Sen sisältämät ravintoaineet monipuolistavat pötsimikrobistoa ja valmistavat pötsiä nopeaan ruokinnan muutokseen. Poikimisen jälkeinen hyvä syönti ja tehokas rehun sulatuskyky turvaavat lehmän energiansaantia ja vähentävät laihtumista.

Umpi-Krossi sopii sekä umpilehmien seosruokintaan että erillisruokintaan. Sen normaali päiväannos on noin 1 kg/lehmä, mutta käyttömäärä voi vaihdella perusrehujen laadun eli valkuaisen ja kivennäisten täydennystarpeen mukaan. Parhaan hyödyn tuotteesta saat analysoimalla umpilehmien karkearehut ja suunnittelemalla umpiruokinnan yhteistyössä Hankkijan ruokinta-asiantuntijan kanssa.