Turun rehutehdas

Turun rehutehdas sijaitsee Urusvuoren teollisuusalueella hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tehdas valmistaa rehuja yksimahaisille eläimille, eli sioille ja siipikarjalle. Noin puolet valmistetuista rehuista on sianrehuja ja puolet siipikarjan rehuja eli kalkkunoiden, broilereiden sekä munivien kanojen rehuja.

Turun tehtaamme valmistaa rehuja myös vientiin. Suurin vientiartikkelimme Progres pakataan Turussa.

Hankkijan Turun rehutehdas
Hankkijan Turun rehutehdas

Tilan tarpeisiin suunniteltujen rehujen määrä kasvussa

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että vakioreseptejä sekä raaka-aineita on molempia käytössä 70. Asiakkaalle suunniteltujen rehujen suosio kasvaa, siksi tehtaalla valmistettavien tuotteiden lukumäärä on kasvussa. Tämä tuo asiakkaille vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia eri ruokintavaiheisiin. Tehtaan käyttämistä raaka-aineista noin 75 % on kotimaisia. Viljaa tehdas käyttää lähes 100 000 tonnia vuosittain.

Tehtaalla valmistettiin aluksi säkitettyjä rehuja enemmän kuin irtorehuja. Nykyään säkkien osuus on enää noin 3 %, mikä kertoo tilojen koon suurentumisesta ja ruokintalaitteiden kehittymisestä. Tilaus-toimitussyklimme mahdollistaa toimitukset 12 tunnin kuluessa rehutilauksesta ja hätätilanteissa palvelemme asiakasta vieläkin nopeammin.

Laadun varmistus on tehtaalla tärkeä asia. Tehtaan laadunvalvontaa auttavat nykyaikaiset infrapuna-analysaattorit. Niiden avulla tutkitaan niin raaka-aineena käytettävä vilja kuin valmiit tuotteet. Näytteenotto-ohjelmat on laadittu eri prosessivaiheille ja hygienianäytteiden lukumäärä vuosittain on yli 1 000 kpl. Lastaus- ja raaka-ainenäytteet säilytetään tehtaalla 4 kuukautta.

Energian käytössä tehdas on siirtynyt bioenergian käyttöön. 2019 valmistunut biopolttolaitos hyödyntää oman sivutuotteen, jolla tuotetaan lähes kaikki höyry- ja lämmitysenergia.

Tavoitteemme on luoda lisäarvoa yritykselle ja asiakkaille jatkuvasti kehittämällä kustannustehokkuutta, toimitusvarmuutta ja tuoteturvallisuutta.