Danish Agrossa yhteistyötä yli rajojen

Hankkijalla on pitkä kokemus maatalous- ja rehukaupassa. Kymmenen vuoden ajan kokemus ja osaaminen on vahvistunut, kun Hankkija on ollut osa tanskalaista Danish Agro -ryhmää. Ryhmän vahvuus kasvaa yhteisten toimintojen kautta, joita ovat mm. raaka-aineiden hankinta, kone-edustukset ja tiedon jakaminen.

 
Kouluttautuminen ja tiedon jakaminen.
Ruokinta-asiantuntija Maria Keskitalo (keskellä) osallistui syksyn koulutukseen.
 

Rehuliiketoiminnassa yhteinen tekeminen on saanut konkreettisen muodon siipikarjaryhmän, Poultry Groupin muodossa. Ryhmä on toiminut kolmisen vuotta ja sitä vetää Vilomix Tanskan Poultry Director Adriaan Smulders ja sen jäseninä ovat Danish Agro -ryhmän rehuliiketoiminnassa työskentelevät kehitys- ja myyntipäälliköt sekä ruokinta-asiantuntijat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Saksasta ja Espanjasta.

Siipikarjaryhmä kerää tietoa alan tapahtumista ja kehityksestä ja jakaa sitä. Ryhmä kokoontuu virtuaalisesti kerran kuukaudessa ja fyysisesti pari kertaa vuodessa. Lisäksi järjestetään tarpeen mukaan kohdennettuja koulutustilaisuuksia.

Tiedon vaihtoa ja jalkautumista

Kesällä 2022 siipikarjaryhmä kokoontui Tanskaan Jyllantiin. Ajankohtaiskatsausten jälkeen kehityspäälliköt saivat päivitystä viimeisimpiin reseptityökaluihin. Toisena päivänä perehdyttiin munivien kanojen kasvatukseen, tuotantotulosten seurantaan ja kasvatuksen haasteisiin. Ryhmä tutustui myös Tanskan Dava Foodsin toimintaan. Kolmannen päivän ohjelmassa oli perehtyminen broilerituotantoon analysoiden olosuhteita ja tuloksia broilerihalleissa.

Koulutusta siipikarjarehuihin

Loppusyksyllä 2022 järjestettiin ryhmälle koulutus, jonka aikana perehdyttiin kehityspäälliköiden ohjauksella siipikarjan ruoansulatukseen ja ravintoaineiden hyödyntämiseen, rehujen raaka- ja lisäaineisiin sekä reseptien rakentamiseen. Tilaisuus järjestettiin Schothorst Feed Researchin toimesta heidän tiloissaan sekä Aeres Training Centerissä Hollannissa. Koulutuskeskuksessa on myös minirehutehdas, jonka avulla esitellään rehutuotantoa mm. yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille.

Ajankohtaista tietoa sidosryhmille

Äskettäin Poultry Group järjesti sisäisille sidosryhmille ja asiakkaille suunnatun webinaarin Gumboron (IBD) tautitilanteesta. Pääesiintyjänä oli hollantilainen alaan perehtynyt asiantuntija, joka piti hyvän katsauksen Gumboro-tilanteesta erityisesti Hollannissa ja Saksassa. Suomen tautitilanne on tietysti jonkin verran poikkeava, mutta naapurimaiden tilanteen päivitys antaa hyvin perspektiiviä siihen, mitä lähialueillamme tapahtuu.

Poultry Groupin toiminta on mainio esimerkki Hankkijan kansainvälisen yhteistyön tuomasta lisäarvosta. Tällä tavalla saamme arvokasta oppia ja kokemusta, jonka avulla teemme entistä paremmin toimivia rehuja. Näin tuemme myös asiakkaidemme liiketoiminnan kannattavuutta. Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoja.

 

Teksti: JYRKI HEINIMO, Hankkija Oy
Kuvat: ADRIAAN SMULDERS, Vilomix Denmark