Hyvä startti on tärkeä

Porsastuotannon onnistumisen tärkeimpiä kulmakiviä on porsaiden suolistoterveyden vaaliminen sekä ruokinnan että hoidon avulla. Haasteellisin aika on vieroituksen ympärillä.

Ennen vieroitusta porsas tarvitsee emakon ternimaitoa, emakon maitoa ja lisärehua. Maito on porsaille paitsi ravintolähde, myös tärkeä vastustuskykyyn vaikuttava tekijä. Ternimaidon imeytyvät vasta-aineet antavat porsaalle vastustuskykyä. Koko imetyskauden ajan maidon IgA -vasta-aineet suojaavat elimistöä tartunnoilta toimimalla paikallisesti suolen pinnalla. Maidossa on porsaan tarvitsemia ruoan-sulatusentsyymejä sekä porsaan suoliston ja sisäeritystoiminnan kehitystä ohjaavia aineita. Imetyksellä on tapahtumana porsaisiin positiivinen vaikutus, jota ei voi keinoruokinnalla korvata.

 

Lisärehuun totuttelu on hyvä aloittaa n. viikon iästä. Hyvä prestarter totuttaa porsaan suolistoa sulattamaan muutakin kuin emakon maitoa ja ruoansulatuskanava kehittyy hyvin. Hyvän suolinukan kasvun avulla porsaan entsyymitoiminta kehittyy. Prestarter myös tukee eläimen omaa vastustuskykyä ja parantaa vieroituspainoa.

Onnistuneen vieroituksen tueksi

Olemme valinnet Pekoni-porsasrehuihimme parhaat raaka-aineet ja tutkitut ratkaisut. Hyvin sulavat, maittavat raaka-aineet helpottavat siirtymistä rehuvaiheesta toiseen. Varmista, että myös hyvälaatuista juomavettä on tarjolla tasaisesti.

Porsaiden kasvupotentiaali kannattaa hyödyntää täysimääräisesti myös vieroitusvaiheessa. Hyvä syönti hyvällä rehuhyötysuhteella on taloudellisesti mielekästä. Hyvä kasvu nopeuttaa välikasvattamon kiertonopeutta. Ja mikä tärkeintä, hyvä kasvu välikasvatuksessa näkyy teurastuloksissa asti.

Juniori-Pekoni PP- ja Juniori-Nasu PP -rehuissa on huomioitu vieroituksen haasteet ja ruoansulatuksen tarpeet, jotta vieroitus sujuu onnistuneesti. Hieman väkevämpi Superjuniori-Pekoni PP mahdollistaa tehokkaamman kasvun, Extrajuniori-Pekoni PP on valkuaistasoltaan huomattavasti maltillisempi.

Kasvun edistyessä entsyymiaktiivisuus on kehittynyt ja porsas pystyy jo paremmin hapattamaan ja sulattamaan rehua. Sujuvaan porsaiden ruokintaan suunnitellut Multi-Pekoni PP, Nami-Pekoni PP sekä Pekoni 100 PP tukevat kasvua ja niiden rehuhyötysuhde on optimaalinen.

Ainutlaatuiset Progut® ja Progres® on lisätty kaikkiin porsasrehuihimme.
Ne ovat investointi, joka tuo kotieläintuottajalle selkeän panostusta suuremman hyödyn.


Kysy lisää uusista porsasrehuohjelmista ruokinta-asiantuntijoiltamme!

Lue asiakkaamme kokemukset Pekoni-porsasrehuista: