Sampo puhdas härkäpapu 800 kg
Tuotekoodi: SAMPO1NS
Avainlippu logo

Sampo puhdas härkäpapu 800 kg

Tuotekoodi: SAMPO1NS

Tuotekuvaus

Sampo on satoisa ja erittäin aikainen härkäpapu-uutuus. Se on satotasoltaan samaa tasoa kuin Kontu, vaikka on huomattavasti (6 päivää) aikaisempi. Sammon sadontuottokyky on ollut hyvä kaikilla koevyöhykkeillä ja maalajeilla.
Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg

Avainominaisuudet
- Aikainen ja satoisa lajike
- Lyhyt ja vahva varsi
- Pieni siemeninen
- Valkuaispitoisuus Kontua korkeampi
- Soveltuu elintarvike sekä rehukäyttöön

Sato
Sampo on satoisa ja erittäin aikainen härkäpapu-uutuus. Se on satotasoltaan samaa tasoa kuin Kontu, vaikka on huomattavasti (6 päivää) aikaisempi. Sampon sadontuottokyky on ollut hyvä kaikilla koevyöhykkeillä ja maalajeilla.

Sadon laatu
Sampo on pienisiemeninen härkäpapulajike. Sen tuhannen siemenen paino on kokeissa ollut 302 g, mikä on noin 50 g alhaisempi kuin Kontulla. Pieni siemenkoko helpottaa kylvöä sekä puintia ja kuivausta, ja varmistaa sadon itävyyttä. Lisäksi pieni siemen kestää käsittelyä paremmin, eikä halkeile. Sadon valkuaispitoisuus on hieman Kontua korkeampi ja hehtaarikohtainen valkuaissato vähintäänkin Kontun tasoa.

Käyttötarkoitus
• elintarvikkeet
• rehut

Sadon käyttö
Härkäpapua käytetään kotieläinten ruokintaan. Parhaiten se soveltuu sikojen ruokintaan. Myös elintarvikekäyttö on lisääntymässä.

Viljelysuositus
Sampo soveltuu hyvin tuotantoon koko härkäpavun tuotantoalueella, viljelyvyöhykkeillä I-III. Se on erinomainen vaihtoehto valkuaisrehutuotantoon Etelä-Suomessa viljelyvyöhykkeillä I-III. Aikainen kylvö on tarpeen tuleentumisen varmentamiseksi.

Kasvuaika
Se on ollut virallisissa lajikekokeissa kasvuajaltaan 6 päivää aikaisempi kuin Kontu.

Varsi
Sampo on varreltaan hieman lyhempi kuin Kontu ja lakoontumista siinä on ilmennyt Kontua vähemmän.

Lannoitus
Kovilla savi- ja hiesumailla voi antaa starttityppeä 30-40 kg/ha. Muuten typpilannoitusta ei tarvita, koska biologinen typensidonta on voimakasta. Kalium- ja fosforilannoitustarve on samanlainen kuin rehuviljoilla.

Taudinkestävyys
Lajikkeen harmaahomeen- ja lehtilaikunkestävyys on Kontun tasoa, melko hyvä, kestävyys suklaalaikkua vastaan on Konnun tasoa.