Reetta BOR syyspopulaatioruis luomu
Tuotekoodi: REETTA1LS

Reetta BOR syyspopulaatioruis luomu

Tuotekoodi: REETTA1LS

Tuotekuvaus

Kotimainen huippuruis

Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg

Reetta on vienyt perinteisten syysrukiiden satotason aivan uudelle tasolle. Se on suomalainen laadukas ja erittäin viljelyvarma lajike, joka sopii erinomaisesti viljeltäväksi rukiin koko tuotantoalueella. Reetta on nopeasti noussut Suomen viljellyimmäksi rukiiksi.

Avainominaisuudet:

  • Markkinoiden satoisin populaatioruis
  • Laadukas ja erittäin viljelyvarma lajike
  • Erityisen talvenkestävä

Sato:
Reetta on satoisin markkinoilla oleva populaatioruis. Se on noin 10 % satoisampi kuin useimmat muut populaatiorukiit ja lähentelee satoisuudessaan jo hybridirukiita. Virallisissa lajikekokeissa Reetan keskisato on ollut noin 5400 kg/ha.

Sadon laatu:
Reetan hehtolitranpaino on erittäin korkea. Sakolukuominaisuudet ovat hyvät ja valkuaispitoisuus suhteutettuna sadon määrään korkea. Reetan jyvä ovat pienikokoista.

Käyttötarkoitus:
  • leivonta
  • luomuviljely

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I – III. Reetta on kokeissa pärjännyt erittäin hyvin kaikilla viljelyvyöhykkeillä sekä karkeilla kivennäismailla että savimailla, lumisilla ja vähälumisilla alueilla. Erinomaisen talvenkestävyytensä ja hyvän laonkestävyytensä ansiosta Reetta soveltuu hyvin myös luomutuotantoon.

Korsi:
Reetan korsiominaisuudet ovat vanhempia ruislajikkeita selvästi paremmat. Lyhempi ja lujempi korsi tuo viljelyyn varmuutta. Korrenpituudeltaan Reetta on Elviä lyhyempi ja korrenlujuudeltaan selvästi parempi.

Talven- ja taudinkestävyys:
Reetta on Suomen oloihin jalostettu ja se on talvenkestävyydeltään erittäin hyvä. Reetta on talvehtinut virallisissa lajikekokeissa kolmena hyvin erityyppisenä vuonna ja ollut joka vuosi populaatiorukiista satoisin. Reetan kestävyys lumihometta vastaan on hyvä. Kylvösiemen tulee peitata lumihomeeseen tehoavalla peittausaineella. Lumisilla alueilla rehevät oraskasvustot kannattaa ruiskuttaa lumihometta vastaan kasvukauden lopussa.