Vixeran 250 G
Tuotekoodi: SY30211 EAN: 5707239302114

Vixeran 250 G

Tuotekoodi: SY30211 EAN: 5707239302114
  • Biologinen valmiste, jonka bakteerit sitovat ilman typpeä kasvin ulottuville
  • Avaa uusia mahdollisuuksia viljan ja nurmen typpilannoitukseen
  • Sopii käytettäväksi myös luomutuotannossa
 

Tuotekuvaus

Käyttötarkoitus:
Vixeran on biologinen valmiste, joka pohjautuu endofyyttiseen (kasvin pinnalla elävään) ilmasta typpeä sitovaan bakteeriin Azotobacter salinestris, kanta CECT 9690. Vixeranin sitoma typpi tulee viljelykasvin hyväksi, mikä varmistaa kasvua, satoa ja sadon laatua. Valmiste ruiskutetaan kasvustoon kasvinsuojeluruiskulla, minkä jälkeen bakteeri kolonisoi kasvin lehdet ja juuret ja alkaa sitomaan typpeä. Vixeran-käsittely tulee tehdä aikaisin kasvukaudella, jotta se ehtii aloittamaan typensidonnan ajoissa.

Käytössä huomioitavaa:
Voidaan sekoittaa useimpien lehtilannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden kanssa. Sekoitusta alhaisen ph:n (ph alle 5) omaavien tuotteiden kanssa tulee vältää. Tarkista tankkiseosmahdollisuudet tuotteen myyjältä tai edustajalta. Vixeran ei korvaa mineraalilannoitteilla tehtävää perustyppilannoitusta eikä vehnällä tähkävaiheen valkuaislannoitusta, vaan se tulee kohdistaa kasvuston korrenkasvun aikaiseen typpihuoltoon.

Tuotteella ei ole pohjavesirajoitusta tai perättäisen käytön rajoitusta. Voidaan käyttää luomutuotannossa.

Tuoteominaisuudet:
Tehoaine: Azotobacter salinestris, kanta CECT 9690
Sateenkesto: 2 h
Varastointi: Säilyy avaamattomana 2 vuotta, avattuna 6 kk. Varastointilämpötila 5-35 °C. Älä säilytä suorassa auringonvalossa ja lähellä lämmönlähdettä.
Tuotepakkaus:

paino: 0,25 kg

Käyttömäärä:

Viljelykasvi Käyttömäärä Käyttöajankohta
Viljat 50 g/ha. Vesimäärä 150-300 l/ha. Orastumisesta / taimettumisesta lähtien, yksi kuukausi ennen sadonkorjuuta.
Nurmi Nurmi 50 g/ha, 1-2 kertaa kasvukaudessa. Vesimäärä 150-300 l/ha. Ensimmäinen käsittely keväällä, kun nurmen kasvu käynnistyy. Toinen käsittely 5-7 vrk 1. niiton jälkeen, kun kasvu on käynnistynyt.

Muut kasvit ja määrät löytyvät käyttöohjeesta.