Justus siemenohra luomu 800kg
Tuotekoodi: JUSTUS1LS

Justus siemenohra luomu 800kg

Tuotekoodi: JUSTUS1LS

Tuotekuvaus

Justus on erinomainen uutuuslajike monitahoisen ohran pääviljelyalueelle. Satoisana lajikkeena se tarjoaa myös eteläisessä Suomessa tuottoisan vaihtoehdon esim. syysviljojen ja -öljykasvien esikasviksi.

Avainominaisuudet:

  • Todella satoisa monitahoinen rehuohra
  • Potentiaalinen tärkkelysohra korkean tärkkelyspitoisuuden ja suuren jyvän ansiosta
  • Lujakortinen ja hyvin taudinkestävä

Sato:
Justus on satoisuudeltaan monitahoisten ohrien kärkikastia. Virallisissa lajikekokeissa se on ollut yksi satoisimmasta ohrista ja menestynyt hyvin eteläisestä Suomesta aina IV-vyöhykkeelle saakka.

Sadon laatu:
Laadultaan Justus on erittäin hyvä rehuohra sekä potentiaalinen tärkkelysohra. Sen tuhannen jyvän paino on hyvin korkea ja myös hehtolitranpaino sekä I+II-lajitteiden osuus hyvä. Justuksen tärkkelyspitoisuus on korkea ja satopotentiaali huomioiden valkuaispitoisuus on normaali.

Korkean tärkkelyspitoisuuden ja suuren jyvän ansiosta Justuksella on myös potentiaalia tärkkelysohraksi. Tutkimukset soveltuvuudesta tärkkelystuotantoon ovat käynnissä.

Käyttötarkoitus:
  • rehut

Viljelysuositus ja maalaji:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe. Justus on kokeissa menestynyt hyvin eri maalajeilla, joskin kaikkein happamimmilla mailla sen viljelyä tulee välttää.

Kasvuaika:
Justus on myöhäinen monitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Edel- ja Edvin-ohrien.

Korsi:
Justus on lujakortinen. Sen korsi on keskimittainen, korrenpituus on samaa luokkaa kuin esim. Edelillä ja Edvinillä.

Taudinkestävyys:
Justuksen taudinkestävyys on hyvä. Se on täysin härmänkestävä ja myös verkkolaikun- sekä tyvi- ja lehtilaikunkestävyydeltään hyvä. Virallisissa lajikekokeissa Justuksella on esiintynyt verkkolaikkua erittäin vähän.

Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg