Vertti ohra luomu
Tuotekoodi: VERTTI1LS

Vertti ohra luomu

Tuotekoodi: VERTTI1LS

Tuotekuvaus

Vertissä yhdistyvät aikaisuus, erittäin luja korsi, hyvä taudinkestävyys sekä hyvä laatu.
Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg

Avainominaisuudet:
• Taudinkestävyys monitahoisten parhaimmistoa
• Satoisa omassa kasvuaikaluokassaan
• Aikainen, laadultaan hyvä, lujakortinen

Sato:
Vertti on aikaisuus huomioiden hyvin satoisa, yhtä satoisa kuin Aukusti ja Wolmari. Se on menestynyt hyvin eri vyöhykkeillä ja maalajeilla, joskaan viljelyä poutivilla lohkoilla ei suositella. Vertti sietää myös happamuutta .

Sadon laatu:
Vertin laatu on ehdottomasti aikaisten ohrien paras. Keskimääräinen tuhannenjyvänpaino (43,6 g), hehtolitranpaino (65,9 kg) ja täysjyväprosentti (84,8) virallisissa lajikekokeissa ovat huomattavasti korkeammat kuin muiden aikaisten lajikkeiden. Valkuaispitoisuus on keskimääräinen ja valkuaissato hieman
korkeampi kuin esim. Aukustin ja Wolmarin. Tärkkelyspitoisuus on keskimääräistä hieman korkeampi.

Käyttötarkoitus:
• rehut

Viljelysuositus:
Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IV. Vertti soveltuu koko ohranviljelyalueelle vyöhykkeille I - IV, menestyen parhaiten hyvät kosteussuhteet omaavilla lohkoilla.

Kasvuaika:
Vertti on hyvin aikainen lajike. Kasvuaika virallisissa lajikekokeissa on ollut 83,6 pv, mikä on sama kuin Aukustin ja 3 päivää lyhyempi kuin Vilden.

Korsi:
Korsi on erittäin luja, lakoprosentti virallisissa kokeissa ollut vain 8. Vertin korsi on hieman lyhyempi ja korrenlujuus merkittävästi parempi kuin muilla aikaisilla ohralajikkeilla.

Taudinkestävyys:
Verkkolaikunkestävyys (verkkotyyppi) on erittäin hyvä, monitahoisten lajikkeiston paras. Myös kestävyys laikkutyypin verkkolaikkua sekä ohran tyvi- ja lehtilaikkua vastaan on melko hyvä. Lehtilaikkujen ja fysiologisten laikkujen yhteismäärällä arvioituna Vertin taudinkestävyys on yksi monitahoisten parhaimmista, merkittävästi parempi kuin esim. Aukustin ja Wolmarin.Hankkijan siemenopas – Lajikkeet 2022 (53.10 MB, pdf)