Nurmen Kasvuohjelman koetulokset

Nurmen Kasvuohjelman perusta on viljelijän määrittelemä määrällinen ja laadullinen tavoite tuottamalleen sadolle ja hyvä taloudellinen tulos. Tähän päästään Kasvuohjelma-koetoimintaan perustuvilla viljelytoimenpiteillä ja oikein valituilla tuotantopanoksilla.

Nurmen Kasvuohjelma perustuu laajamittaiseen tutkimustietoon

Nurmen Kasvuohjelman koeruudut

Nurmen Kasvuohjelman tutkimus- ja koetoiminta perustuu Hankkijan omiin Kasvuohjelma-tilojen kokeisiin, Luken Maaningan koeaseman tutkimuksiin sekä Borealin nurmisiementen jalostusyhteistyöhön. Hankkijan nurmisiementuotanto ja oikeiden seosten kehittäminen perustuu aina Kasvuohjelma-tutkimukseen. Nurmen Kasvuohjelmassa pääpaino on oikean nurmiseoksen ja lannoituksen optimointi erilaisissa kasvuolosuhteissa ja korjuuvaiheissa.

Koetulokset, havainnot ja kannattavuuslaskelmat kootaan sadonkorjuun ja laatutestien jälkeen loppusyksystä. Meillä Hankkijalla nurmen tuotanto yhdistyy aina ruokinnan kokonaissuunnitteluun. Keskeiset johtopäätökset ja tulokset esitellään Kasvuohjelma-asiakastilaisuuksissa, nettisivuillamme sekä eri julkaisuissa. Kesäisin demolohkoilla pidetään Kasvuohjelma-tilaisuuksia, joissa pääsee seuraamaan eri käsittelyjen vaikutuksia sekä seoslaatujen välisiä eroja.

 
Mäntsälä 2023
Maaninka 2020–2022
Maaninka 2022
Mäntsälä 2022
Kannus 2021
Mäntsälä 2021
Siikajoki 2021
Jalasjärvi 2020
Maaninka 2020
Mäntsälä 2020
Siikajoki 2020
Videot