Satsaa nurmentuotantoon – säilörehu on lypsylehmien ruokinnan perusta

Sopiva-nurmiseokset

Sopiva-nurmiseokset ovat tilakohtaisesti suunniteltuja nurmiseoksia, joiden lähtökohtana ovat tilan omat tarpeet ja lähtökohdat. Lypsylehmien ruokinnalliset tarpeet pystytään huomioimaan räätälöidyissä seoksissa. Kun haluat nostaa nurmentuotannon uudelle tasolle, Sopiva-seokset ovat oivallinen valinta tilallesi.

Hankkijan Rehevä - UUTUUS

Hankkijan Rehevä on Korkean satopotentiaalin omaava timotei-nurminataseos kolmeen niittoon. Seoksessa käytetyn timotein jälkikasvukyky on hyvä ja nurminata parantaa edelleen seoksen jälkikasvukykyä sekä laatua. Seoksella tehtyjen monivuotisten kokeiden perusteella sekä sadontuottokyky että sadon laatu (D-arvo) ovat olleet korkeita kaikissa kolmessa niitossa. Molempien seoksessa käytettyjen lajikkeiden talvenkestävyys on huippuluokkaa.

Hankkijan Laatu - UUTUUS

Hankkijan Laatu on monipuolinen apiloita sisältävä nurmisiemenseos. Seoksella on mahdollista tuottaa eri niitoissa korkea D-arvo ja puhtaita nurmikasveja sisältäviä seoksia suurempi valkuaispitoisuus.

Hankkijan Sulava - UUTUUS

Hankkijan Sulava -seoksella on mahdollista tuottaa kolmen niiton järjestelmissä erittäin korkea D-arvo ja samanaikaisesti hyvällä tasolla oleva NDF-kuidun määrä. Seoksen Tuure-timotei tuottaa kaikissa niitoissa korkean D-arvon.

Hankkijan Klassikko

Hankkijan Klassikko moneen eri käyttötarkoitukseen. Seoksessa Timotei (TuukkaBOR) 80 % ja Nurminata (IlmariBOR) 20 %.

 

Mikkeli 2018 havaintokaistat nurmisiemenseokset

Viime kesänä Mikkelissä Luken tutkimusaseman oli nurmiseoksista kokeessa Hankkija Klassikko-, Laatu -ja Sulava. Kokeen tulokset olivat lupaavat. Hyvän satopotentiaalin seoksella sekä lannoituksella saatiin kuiva-aine satoa yli 10 000 tn/ha.

Havaintokaistat, nurmisiemenseokset