Uudistavan viljelyn päivä 2024 Himoksella!

Uudistava viljely

Hankkija järjestää yhdessä yhteistyökumppaninsa Agreenan kanssa uudistavan (regeneratiivisen) viljelyn päivän Himoksella 15.1.2024. Tällä kertaa emme keskity niinkään maaperätutkimukseen, vaan tarkastelemme muuttuvaa maailmaa ja viljelijän jaksamista kaiken sen keskellä. Miten itse uudistumme uudistavan maatalouden mukana ja miten se vaikuttaa hyvinvointiimme?

Teemme myös kattavan katsauksen regeneratiivisen bisneksen tilaan ja tulevaisuuteen. Miksi uudistavat tuotantoketjut kiinnostavat ja mikä merkitys niillä on yrityksille? Uudistavasta viljelystä ja maaperähiilen sertifioinnin lainalaisuuksista meille saapuu puhumaan Englannissa moninkertaisesti palkittu viljelijä Thomas Gent, jonka maatilaan ja työhön voit tutustua etukäteen täällä:

 

Tulevaisuuden teknologiasta meille luennoi Helsingin yliopiston agroteknologian dosentti Hannu Haapala, MMT. Hannu on pitkällä ja merkittävällä urallaan erikoistunut Älymaatalouteen ja siihen liittyvään teknologiaan, ja toiminut professorina sekä Helsingin yliopistossa että MTT:ssä (nykyinen Luke). Tällä hetkellä hän johtaa soveltavaa tutkimusta älykkään Biotalouden alalla Jyväskylän ammattikorkean (JAMK) Biotalousinstituutissa.

Hannun puheenvuorosta opimme miten teknologia voi auttaa regeneratiivisen viljelyn edistämisessä: Esimerkkejä mittaus- ja automaatiotekniikasta, data-analytiikasta sekä Tulevaisuuden näkymät robotiikasta ja tekoälyn sovelluksista. Esittelyssä myös Jamk Biotalousinstituutin Älymaatila ja sen laajennus - Finnish Future Farm.

Paikka:
Himos Center
Länsi-Himoksentie 4
42100 Jämsä

Päivän kulkua:
8.00 Rekisteröityminen ja aamiainen

9.00 Tilaisuuden avaus

• Globaalin regen bisneksen status ja tulevaisuus – Mikä nostaa kysyntää?
• Uudistuvan viljelijän hyvinvointi – Millä jaksamme yhdessä maailman muuttuessa?
• Viljelijäkokemuksia muutoksesta, tämän hetken haasteista ja tekniikasta

12.00 Verkostoitumislounas

• Maaperähiilen sertifiointiin liittyvä ”legal landscape”, standardien viitoittama tulevaisuus
• Teknologiasta ratkaisuja regeneratiiviseen viljelyyn – Aikaikkuna tulevaisuuteen

16.00 Verkostoitumista, iltapäiväkahvitarjoilu

19.00 Illallinen

 

Voit osallistua koko seminaaripäivään aina aamiaisesta illalliseen asti (60 €), tai vaihtoehtoisesti tulla kanssamme verkostoitumaan ja keskustelemaan viihtyisän illallisen merkeissä (40 €).

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.1. Paikkoja rajoitetusti!

 

Oletko uudistavasta viljelystä kiinnostunut viljelijä? Haluaisitko vapaalipun tapahtumaan?

Aloita polkusi uudistavassa viljelyssä tänään! Varaa aika asiantuntijaltamme, joka opastaa sinut alkuun. Kun saamme perustietosi kohdalleen saat ilmaisen pääsyn tapahtumaan!"