Varmista syysviljojen kasvuunlähtö ja talvehtiminen Ympact-ravinnepeittauksella

Kulunut kasvukausi on taas osoittanut, että syysviljat kestävät paremmin kasvukauden aikaisia kuivuusjaksoja ja viljelyvarmuus kevätviljoihin verrattuna on monella alueella parempi. Kriittinen vaihe syysviljoilla on kuitenkin talvehtiminen, joten syysviljoja kylvettäessä on syytä tehdä kaikkensa parhaan mahdollisen talvehtimisen varmistamiseksi.

Syysviljojen talvehtimiseen vaikuttaa moni tekijä, mutta yksi hyvin oleellinen niistä on kasvuston kehitys ja elinvoima syksyllä. Tähän voidaan vaikuttaa Ympact-ravinnepeittauksella.

Ympact on kehitetty siementen ravinnepeittaukseen

Ympact on ravinnepeittausvalmiste, jonka pääraaka-aineena on metsäteollisuudessa syntyvä ligniini. Ympactin valmistusprosessissa ligniiniä käsitellään ja siihen lisätään viljan itämisen kannalta tärkeimpiä ravinteita: kuparia, mangaania ja sinkkiä. Ravinteet sidotaan ainutlaatuisiin orgaanisiin molekyyleihin, joiden ansiosta ne ovat itävälle siemenelle erittäin helposti saatavilla varhaisen kasvun aikaan.

Itävällä siemenellä ei ole alkuitämisen aikana luonnostaan riittävästi näitä tärkeitä hivenravinteita saatavilla, joten Ympactin avulla varmistetaan kasville niiden nopea saanti. Tästä syystä Ympact käsitellyn kasvin alkukehitys on nopeampaa ja parempaa kuin ilman Ympact käsittelyä kasvavan kasvin.

Ympact-käsittely varmistaa tasaisen ja elinvoimaisen kasvuunlähdön. Vasemmalla käsittelemätön ja oikealla Ympact-käsitelty.

Miten Ympact auttaa viljoja talvehtimaan?

Ympact vaikuttaa monella tavalla kasvissa. Ympactin ansiosta suurempi osuus kylvetyistä siemenistä kehittyy elinvoimaisiksi kasveiksi, sillä se parantaa siementen itämistä sekä kasvien elinvoimaa. Lisäksi Ympact tasaa ja nopeuttaa viljan orastumista.

Ympactin ehkä tärkein ominaisuus on sen vaikutukset viljan juuristoon. Ympactin ansiosta juuristo kehittyy nopeammin ja laajemmaksi sekä juuristoon kehittyy parempi hiusjuuristo. Kasvi pystyy tällöin käyttämään maaperän kosteuden ja ravinteet tehokkaasti hyväkseen ja Ympact käsitelty kasvusto kestää paremmin haastavia kasvuolosuhteita.

Ympact parantaa viljan juuristoa. Oikealla Ympact-käsitelty ja vasemmalla käsittelemätön.

Vahvalla alkukehityksellä sekä hyvin kehittyneellä juuristolla luodaan syysviljalle edellytykset onnistuneelle talvehtimiselle. Ympactin onkin todettu kokeissa parantavan syysviljojen talvenkestoa sekä kasvuunlähtöä keväällä. Ympact käsittely auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen sadon sekä sen on todettu kokeissa parantavan myös sadon laatua, erityisesti valkuaispitoisuutta syysvehnällä.

Kokeissa Ympact-käsittely on parantanut syysvehnän talvehtimista. Vasemmalla Ympact-käsitelty ja oikealla käsittelemätön.

Serfifioidussa siemenessä sekä tilapeittaukseen

Ympact-ravinnepeitattuja syysviljojen siemeniä on saatavilla Hankkijalta sekä tilapeittaajille Ympact-valmistetta myydään 10 litran purkeissa. Tilapeittauksessa Ympact on riittoisa (0,7 l/1000kg siementä) sekä erittäin helppokäyttöinen. Se toimii hyvin erilaisissa tilapeittauslaitteissa ja erilaisissa seoksissa kemiallisten peittausaineiden kanssa. Kysy Ympactista lisää paikalliselta Hankkijan asiantuntijamyyjältä.