EVION 400 mallisarja
Tuotekoodi: CLL563010

EVION 400 mallisarja

Tuotekoodi: CLL563010
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

CLAAS on päivittänyt puimuriperheensä kokonaiseksi. Puimurimallisto koostuu nyt LEXION, TRION ja EVION mallistoista. Tutustu alta kokonaan uuteen EVION puimuriin, mikä korvaa AVERO ja TUCANO 320 mallit.

Puimuriperhe on todellinen käsite, sillä eri mallien välillä käytetään runsaasti samoja komponentteja ja puimurien koneiston leveydet on samat mallistoista riippumatta. EVION puimureissa on perinteinen puintikoneisto 600mm puintikelalla ja 1420mm koneiston leveydellä. Erottelu tehdään viidellä kohlimella ja puhdistus viettopinnalla ja suurella seulastolla. Suuren koneiston leveyden ansiosta EVION tarjoaa kokoluokkansa suurimman puintitehon!

EVION puimureissa puinnin helppous, mukavuus ja puhdistettavuus on ollut suunnittelun kärkenä. Siinä on runsaasti mukavuutta lisääviä varusteita vakiona. Lisäksi siinä on paljon isommista malleista tuttuja komponentteja tarjoamaan pitkää käyttöikää ja vähentämään huollon tarvetta.
Mallisto koostuu EVION 410, 430 ja 450 malleista. Mallien välillä vaihtuu moottoriteho sekä säiliön koko. Mallit voidaan jakaa joko CLASSIC tai MAXI versioon (Paitsi EVION 410).
MAXI -versio on suunniteltu viljan ja maissin puintiin. CLASSIC versiossa on max. pöydän leveys 6,8m, siinä on kiinteä taka-akseli ja puintikela normaalilla hydraulisella variaattorilla. Sen vakio varstasilta on 7/18mm
MAXI versiossa on max. pöydän leveys 6,8m, tasauspyörästön lukko etuakselilla, säädettävä taka-akseli, kompressori, puintikelan nopeus kahdella vaihteella sekä MULTICROP varstasilta 7/18mm.

Kaikissa malleissa on vakiona laaja TREND varustus. Varustepaketti sisältää seuraavat varusteet:
 • CONTOUR pöytäautomatiikka
 • Vakio seulasto sähköisellä seulaston säädöllä ja hydraulisella variaattorilla säädettävä puhallin
 • CEMIS 700 hallinta sekä CMotion hallintakahva
 • Peruutuskamera
 • Ilmajousitettu istuin
 • LED työvalot
 • Apukuljettajan istuin ja varustelokero
 • Mekaanisesti säädettävät peilit
 • Automaattinen ilmastointi lämmityslaitteella

  EVION on tulevaisuuden puimuri, mikä on suunniteltu kestämään perheessä pitkään! Tutustu alta tarkemmin tähän uuteen EVION mallistoon.
 • CLAAS EVION Esite (8.80 MB, pdf)

  EVION 400-sarjan tekniset tiedot

  EVION 410 EVION 430 EVION 450
  Puintikoneiston leveys (m) 1,42 1,42 1,42
  Puintikelan halkaisija (mm) 600 600 600
  Varstasillan pinta-ala (m2) 0,95 0,95 0,95
  Kohlinten lukumäärä 5 5 5
  Erottelupinta-ala (m2) 6,25 6,25 6,25
  Seulaston pinta-ala (m2) 4,8 4,8 4,8
  Säiliön tilavuus (l) 5600 6500 8000
  Tyhjennysnopeus 90 90 90
  Moottori Cummins B6,7 Cummins B6,7 Cummins B6,7
  Moottorin teho (hv) 204 231 258
  Suurin eturengaskoko 800/65 R32 800/65 R32 800/65 R32
  Polttoainesäiliön tilavuus (l) 500 500 500
  Ureasäiliön tilavuus 80 80 80
  DYNAMIC POWER Vakiona Vakiona Vakiona
   

  Leikkuupöydät ja syöttökuljetin

  Leikkuupöydät

  EVION mallistoon käy kaikki CLAASIN leikkuupöydät.
  EVION malli on kokoluokassaan ainut, mihin voit valita VARIO -leikkuupöydän. Voit myös valita esimerkiksi taittopöydän, jolloin puimurissasi on ylös nostetut ajovalot.


  CLAAS Leikkuupöydät sopivat koosta riippumatta kaikkiin CLAAS Puimureihin. Kytkentä tehdään helposti yhdellä pikaliittimellä, nivelakselilla ja keskitetyllä mekaanisella lukolla. CERIO / VARIO pöydät muistavat puimuriin tehdyt kalibroinnit ja max. 4 muistipaikkaa.

  CLAAS Leikkuupöydissä on aina vakiona lakokynnet sekä varaterä.

  CONTOUR ja AUTO-CONTOUR

  EVION malleissa on vakiona CONTOUR -automatiikka. Siinä syöttökuljettimen hydrauliikka yhdessä leikkuupöydän jalasten kanssa säätää leikkuukorkeuden tallennetun arvon mukaan. Tallennettua muistipaikkaa on helppo vaihtaa CMotion ajokahvasta. Business paketin yhteydessä tulee Auto-Contour toiminto, mikä yhdistää edelliseen myös pöydän kallistelun rinteissä.

  Contour -toiminnossa voit tallentaa käyttöön 4 -pöydän asentoa. Syöttökuljetin huolehtii pöydän korkeudesta ja Auto-Contour sylinterit pöydän kallistelusta. Uusi proportionaalinen hydrauliikka huolehtii pehmeästä, mutta riittävän nopeasta pöydän liikehdinnästä. Näin kuljettaja voi keskittyä puimiseen ja antaa pöydän huolehtia leikkuukorkeudesta.

  Syöttökuljetin

  EVION mallien syöttökuljetin vastaa TRION 500 sarjan S -syöttökuljetinta.
  Kuljettimessa on kolme vahvaa ketjua, sekä uusittu proportionaalinen hydrauliikka. Leveä syöttökuljettimen vastaa leveää puintikoneistoa. Tällöin voidaan pidentää kuljettimen käyttöikää ja vähentää kulumista.

  TREND Paketissa vakiona on CONTOUR automatiikka, mikä pitää sängen korkeuden muistipaikkaan asetettuna. BUSINESS -pakettiin kuuluva AUTO-CONTOUR säätää myös pöydän kallistusta.

  Hydraulinen takaisinpyöritys

  Syöttökuljettimessa on aina vakiona hydraulinen takaisinpyöritys. Hydrauliikka tarjoaa suuren momentin, jolloin tukos saadaan varmasti liikkeelle. CLAASIN pöytien kanssa myös pöydän ruuvi ja kaatokela pyörivät taaksepäin.

  Syöttökuljettimen oikealla puolella on kätevä kahva kivitaskun tyhjentämiseksi. Syöttökuljettimen yläpuolella on iso luukku suoraan puintikelalle. Muoviset viettopinnat voidaan irroittaa helposti kuljettimen alapuolelta.

     Perinteinen puintikoneisto

  EVION malleissa on käytössä perinteinen puintikoneisto, ilman isommista malleista tuttua APS -puintikoneistoa. Koneisto on kokoluokkansa järein. Siinä on 600mm halkaisijalla oleva puintikela sekä synkronisesti säätyvä olkikela. Puintikoneiston säätö on CLAASin tapaan helppoa ja toimintavarmaa. Kelan nopeudensäätö tapahtuu hydraulisella variaattorilla . Varstasillan säätö on myös hydraulinen ja sisältää ylikuormitussuojan . Puintikoneiston leveys on kokoluokkansa levein, ollen 1,42m jolloin irtipuintiala on massiiviset 0,95 neliömetriä!


  Erottelu tapahtuu viidellä leveällä kohlimella, joissa on vakiona kohlinten jatkeet. Kohlinten pohjat ovat umpinaiset, ja niiden päässä on ilman työkaluja avattavat luukut tarkastusta ja puhdistusta varten. Kohlinten pituus on tuttu 4,4m ja koneiston leveyden ansiosta, erottelupinta-ala on todella laaja 6,25 neliömetriä!


  Puhdistus alkaa CLAASin tapaan puintikoneiston alla olevalla viettopinnalla. Muoviset viettopinnat ovat helppo vetää ulos puhdistettavaksi koneen edestä. Seulaston puhallus tehdään normaalilla lapapuhaltimella, jonka nopeus säädetään kestävällä hydraulisella variaattorilla. Seulaston säädöt tehdään sähköisesti ohjaamosta kasvilajikohtaisesti. Seulaston pinta-ala on jälleen luokkansa suurin 4,80 neliömetriä!

   

  LEXION luokan leveydellä!

  CLAAS on standardisoinut puimureidensa koneistojen leveydet. Ne ovat 5 -kohlinkoneissa ja pienissä hybrideissä 1,42m ja 6 -kohlinkoneissa sekä isoissa hybrideissä 1,7m.

  EVION puimureissa on siten kokoluokkansa levein 1,42m puintikoneisto. Sama leveys löytyy esimerkiksi TRION 500 sarjasta sekä LEXION 7000 sarjasta.

  Leveällä puintikoneistolla saavutetaan erittäin suuri tehokkuus myös perinteisellä puintikoneistolla. CLAASin tapaan puintivälin säätö tapahtuu hydraulisesti ja kelojen nopeus synkronisesti kestävällä TRION 520:sta tutulla hydraulisella variaattorilla.

   
  Viettopinnat saa irti koneen etukautta
  Viettopinnat saa irti koneen etukautta
  Puintiväli säädetään hydraulisesti, ja siinä on ylikuormitussuoja.
  Puintiväli säädetään hydraulisesti, ja siinä on ylikuormitussuoja.
   

  Kohlimet / erottelukoneisto

  EVION puimureissa on leveä erottelukoneisto viidellä kohlimella. Kohlimissa on vakiona kohlinten jatkeet ja 4 kynnystä. Kohlinten takaosassa on helposti aukaistavat huoltoluukut puhdistusta ja tarkastusta varten.
  EVION -sarjan erottelukoneiston pinta-ala on 6,25m2 ja kohlinten pituus on 4,4m.

   

  Kohlinten huoltoluukut

  Kohlinten takaosassa on helposti aukaistavat huoltoluukut. Koneessa on tarkat tappioanturit, joiden avulla voit helposti säätää koneistoa olosuhteiden mukaan. Kohlinten etuosassa on TUCANO -puimureista tuttu säädettävä verho.

   
  Leveät kohlimet kohlinten jatkeilla
  Leveät kohlimet kohlinten jatkeilla
  Kohlinten takana helposti avattavat huoltoluukut
  Kohlinten takana helposti avattavat huoltoluukut
   

  Isolla seulastolla iso puhdistusteho!

  EVION malleissa on iso 4,80 neliömetrin seulasto. Ylä- ja alaseulasto säädetään ohjaamosta sähköisesti ja niiden liike on vastakkain toisiinsa nähden. Lisävarusteena on saatavilla myös TM6 seulasto. Puhdistus alkaa jo puintikoneiston alapuolella. Viettopinnalla raskaampi materiaali pysyy alempana, ja kevyempi nousee ylemmäs. Pudotuskynnyksellä puhallus siirtää tämän kevyen materiaalin helposti pois.

  Puhallin on perintein rumpupuhallin ja sen nopeus säädetään ohjaamosta kestävällä hydraulisella variaattorilla. Rinneolosuhteisiin EVION voidaan varustaa isommista malleista tutulla 3D seulastolla sekä CEMOS AUTO-SLOPE puhallinautomatiikalla.

  Rajaiset palautetaan tehokkaalla elevaattorilla puintikelalle. Käyttäjän on helppo seurata rajaisten määrää suoraan ohjaamosta tarkastusikkunan kautta.

   

  Oljen silppuaminen koko leikkuupöydän leveydeltä on erittäin tärkeää pellon myöhemmän työstämisen helpottamiseksi. Varsinkin leveämpien pöytien kanssa suositellaan myös ruumenten levitintä seulaston taakse.

   

  Oljen käsittely

  EVION mallistossa on TRION 500 -sarjasta tuttu uusi STANDARD CUT Silppuri. silppurissa monta uudistusta vanhoihin malleihin verrattuna. Voimansiirtoa on järeytetty mahdollistamaan pidempi kestoikä ja suuremmat huoltovälit.STANDARD CUT silppurissa on 52 terää ja ilman työkaluja säädettävät vastaterät.
  Pitkälle oljelle puiminen onnistuu helposti yhdellä kahvalla kääntämällä levitin alas ja voimansiirto pois päältä. Tämän jälkeen avataan luukku kohlimille.
  BUSINESS paketissa on SPECIAL CUT silppuri 72 terällä ja siinä on lisänä helposti säädettävä materiaalijarru tehostamaan silppurin toimintaa. Kaikkiin malleihin on saatavilla lisävarusteena tehokas ruumentenlevitin.

   

  Tehokas silppuri

  Vakiona EVION puimureissa on STANDARD CUT Silppuri 52 terällä ja ilman työkaluja säädettävällä vastaterällä. Vaihtaminen pitkälle oljelle puintiin käy myös helposti ilman työkaluja.

  BUSINESS -paketin yhteydessä tulee SPECIAL CUT Silppuri 72 terällä ja lisänä ilman työkaluja säädettävällä materiaalinjarrulla.

   

  Viljan käsittely

  EVION puimureissa on koneen tehoon mitoitettu elevaattori. Mallista riippuen viljasäiliön koot ovat 5600l, 6500l sekä 8000l. Kaksi isompaa versiota avataan hytistä ja pienimmässä on mekaaninen kahva. Kaikilla malleilla voi puida myös viljasäiliön kannet kiinni.
  Tyhjennysnopeus on 90 l/s ja tyhjennystorvi kääntyy riittävän eteen tarjoten kuljettajalle hyvän näkyvyyden tyhjennykseen.


  Viljasäiliöön on suuri ikkuna. Lisäksi hytin vieressä on näytteenottoluukku, jonka avulla puimurin säätö on helppoa heti puinnin aloituksesta lähtien.

  Lisävarusteena on saatavilla sähköisesti käännettävä tyhjennystorven pää, mitä hallitaan CMotion kahvan suosikkitoiminnolla.

   
      

  CLAAS Ohjaamoon on helppo kulkea ja nautit pitkistäkin työpäivistä!

  Mukava työympäristö parantaa tuottavuutta!

  EVION puimureissa on CLAASin tapaan suuri ohjaamo, mihin on helppo kulkea. Siellä on isommista malleista tuttu hallintakyynärnoja, millä hallitset helposti ja mukavasti koko puimuria.

  Mukavuuteen on panostettu runsailla vakiovarusteilla. Näitä ovat esimerkiksi automaattinen ilmastointi ja lämmityslaite, ilmajousitettu Comfort istuin, kolmesta kohtaa säädettävä ohjauspylväs, CEMIS 700 terminaali ja CMotion hallintakahva.

  BUSINESS Paketilla voit lisätä mukavuutta entisestään kylmälaatikolla ja jalkatapeilla.

   

  Puimurin säädöt voidaan tehdä joko CEMIS 700-kosketusnäytön avulla, kyynärnojan pikkuvivuilla, CMotion kahvan suosikkipainikkeilla tai sen vieressä olevan rullan avulla.
  CEMIS 700 näytöstä löytyy vakiosäädöt eri viljalajeille.

   
   

  Voimansiirto - Jokainen tippa polttoainetta merkitsee!

  Myös EVION puimureita suunnitellessa koneen kokonaiskustannukset olivat tarkassa syynissä. Koneesta löytyy monta yksityiskohtaa, joilla on pyritty vähentämään koneen polttoaineenkulutusta. EVION-puimureissa on uudet Cummins -moottorit. Moottorien työkierrokset ovat 1900rpm, mikä on huomattavasti alempi, kuin monissa vanhempaan teknologiaan perustuvissa moottoreissa. DYNAMIC POWER -järjestelmä säätää moottorin tehokäyrän tarpeen mukaan. Tehoa otetaan silloin kun tarvitaan, ja polttoainetta säästetään kun selvitään pienemmällä teholla.

  EVION puimureissa on vakiona 3 mekaanisesti vaihdettavaa vaihdetta ja maksimi siirtonopeus 25km/h. Lisävarusteena saa 30km/h nopeuden. MAXI -malleissa on vakiona tasauspyörästön lukko haastaviin olosuhteisiin.

   

  Voima siirretään tehokkaasti hihnoilla ja tehoa menettäviä kulmavaihteita on mahdollisimman vähän. Edellisiin malleihin verrattuna hihnoja on pystytty vähentämään ja niiden kiristimet ovat samanlaisia.

  Puintikelan variaattori kestää 45% enemmän tehoa kuin TUCANO mallistossa. Voimansiirron pääkytkin kuiva levytkytkin.

   

  Uudet Cummins -moottorit ovat paitsi taloudellisia, myös tehokkaita. Niiden pakokaasujen puhdistukseen käytetään vain ureaa. DYNAMIC POWER -järjestelmä huolehtii oikeasta tehokäyrästä jokaisessa tilanteessa.

  Uuden sukupolven Cummins moottoreissa työkierrokset ovat vain 1900rpm.

   

  Helppo huollettavuus

  Haluat puhdistaa ja tarkastaa puimurisi päivän päätteeksi, että se on taas valmiina seuraavaan päivään. EVION -malliston tarkastukset ja huolto on tehty mahdollisimman helpoksi useilla erilaisilla ratkaisuilla.

  Kylkipaneelit nousevat kevyesti ja riittävän ylös, vakiona on työkalupakki ja koneessa on erittäin helppo ja ennenkaikkea turvallinen kulku niin ohjaamon etupuolelle kuin viljasäiliöön tai moottoritilaan.

  Koneen kokonaiskustannukset sekä käyttäjien toiveet olivat merkittävässä roolissa suunnittelun yhteydessä.

   

  Comfort rasvaus

  Rasvanipat on koottu vakiona pankkeihin, jolloin niiden rasvaaminen on tehty helpoksi. Minimi rasvausväli on 50h ja rasvanippojen kokonaismäärää on saatu pienennettyä.
  Huoltokohteet on osoitettu kylkipaneelien alla olevilla tarroilla.

   
   
  Ota kaikki hyöty irti koneestasi Telematiikan avulla

  Telematiikka kulkee osana jokaista modernia maatalouskonetta. CLAAS TELEMATICS tarjoaa lintuperspektiivin kalustoosi, ja yhdellä hiirenklikkauksella pääsee tarkastelemaan kunkin palveluun kytketyn laitteen tietoja. Tietoja voi tarkastella reaaliaikaisesti mobiilisovelluksella tai milloin tahansa TELEMATICS-portaalista. Portaali ja mobiilisovellus ovat saatavilla myös suomeksi.

  LISENSSIT
  TELEMATICS mukautuu tarpeiden mukaan. Valittavissa on kolme eri lisenssitasoa: Basic, Advanced ja Professional.
  Basic-lisenssi tarjoaa käyttöön koneen sijaintitiedot, työtilanteen, polttoaineen määrän, lohkohallinnan ja mobiilisovelluksen toiminnot. Advanced-lisenssi tarjoaa huomattavasti laajemmat tiedot koneen tunnusluvuista, hälytys- ja huoltoviesteistä sekä mobiilisovelluksen laajennetut toiminnot. Advanced sisältää myös satokartoituksen puimuriin ja ajosilppuriin. Lisäksi käyttöön saa vakio- muotoiset ja tarpeisiin muokkautuvat päiväraportit. Professional-lisenssi sisältää edellä mainittujen lisäksi laajat analyysityökalut. Käyttöaika-, polttoaine- ja teho- analyysien avulla pystyy optimoimaan laitteiston käytön mahdollisimman tehokkaaksi ja taloudelliseksi.

  SATOKARTOITUS
  Telematiikan avulla puimurin tai ajosilppurin satokartoitustiedot ovat vaivattomasti tarkasteltavissa. Lohkon sisäisten
  satotietojen lisäksi voi tarkastella polttoaineen kulutusta ja moottorin kuormitusta. Puimurin satotiedoista näkyy määrän
  lisäksi viljan kosteus. Ajosilppurista on mahdollista saada laajasti tietoa nurmen laadusta, kuten kuiva-aine-, raakaproteiini-, -rasva-, tuhka- sekä -kuitupitoisuuksista. Satokartat ovat helposti ladattavissa tietokoneelle jatkotoimenpiteitä varten tai tulostettavissa pdf-raportiksi.

  AUTOMAATTINEN DOKUMENTOINTI
  Automaattinen dokumentointi helpottaa oleellisesti käytännön toimintaa peltolohkojen välillä. Kun lohkojen rajat on asetettu TELEMATICS järjestelmässä, se tunnistaa automaattisesti, millä lohkolla ko. kone on tällä hetkellä, ja luo jokaisesta tehtävästä lohkokohtaisen, lohkon rajoihin ja merkittyihin ajolinjoihin perustuvan dokumentoinnin. Tämä säästää paljon aikaa ja parantaa tietojen käsittelyn turvallisuutta.

  MOBIILISOVELLUS KULKEE AINA MUKANASI!
  Älypuhelinsovellus on saatavilla iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin. Sovellus noudattaa samaa käyttöfilosofiaa kuin web-portaali ja auttaa "informointi, analysointi ja optimointi" -vaiheiden kautta johtamaan koko konekantaa. Integroitu paikannusjärjestelmä näyttää lisäksi lyhyimmän tien eri koneiden sijaintipaikoille. Koneen tietojen lisäksi sovelluksen käyttäjä voi tarkastella "automaattisen dokumentaation" yhteenvetoja ja tilaa. Tämä on yksinkertainen tapa seurata työn edistymistä.