Amazone Cayros -aurat esiteltiin Puontin peltopäivillä

Cayros-aurat ovat moduulirakenteisia, eli ne voidaan mitoittaa ja varustaa kaikkiin tarpeisiin.
 

Hankkija ensiesitteli Amazonen Cayros-aurat ensimmäistä kertaa Suomessa Salossa Puontin peltopäivillä elokuussa 2017. Amazone on valmistanut ensimmäisen auransa jo vuonna 1894. Kokemusta maan kääntämisestä löytyy siis jo yli 100 vuotta. Suomeen tuotavat aurat valmistetaan Amazonen uudessa Unkarissa Mosonmagyaróvárin kaupungissa sijaitsevassa tehtaassa. Itse tehdas on valmistunut vuonna 1993, joten sielläkin on vuosien kokemus modernien aurojen valmistamisesta.

Pellot ovat varsinkin Sirviöiden tiluksilla varsin kumpareisia. Silppuri hankittiin siksi ja myös turvemaiden takia nelivetoisena, joka osoittautui heti ensimmäisen sadon korjuulla hintansa arvoiseksi ratkaisuksi.

Tärkeintä on saada jokaiselle tilalle juuri sopiva ja räätälöity työkone!

Hankkijalla Suomen suurimpana maatalouskauppiaana on erittäin laaja asiakaskunta. Siksi on tärkeää, että nostolaitesovitteisesta mallistosta löytyy jokaiselle sopiva tuote.

Cayros-mallisarja koostuu nelisiipisestä 120 hevosvoiman maksimiteholle mitoitetusta M-sarjasta aina 380 hevosvoiman teholle mitoitettuun XS-Pro -mallisarjaan kuudella siivellä varustettuna. Cayros-aurat ovat moduulirakenteisia, eli ne voidaan mitoittaa ja varustaa kaikkiin tarpeisiin. Varusteltavuus mahdollistaa esimerkiksi useat ojasvälit, hydrauliset säädöt, lisävarusteet ja tukipyörät.

 
Malli: Maksimi traktorin teho: Siipimäärä
Cayros M 120 hv 3 tai 4
Cayros XM 140 hv 4
Cayros XMS 200 hv 4 tai 5
Cayros XS 260 hv 4, 5 tai 6
Cayros XMS Pro 380 hv 4, 5 tai 6
 

Amazonen laatuun voit aina luottaa

AMAZONEN LAATUUN VOIT LUOTTAA

Auroissa on runsaasti yksityiskohtia, jotka korostavat tuotteen korkeaa laatua. Cayros-aurojen selkäranka on sen yhtenäinen runkopalkki, jossa ei ole hitsaussaumoja. Runkopalkin mitat riippuvat mallisarjasta. Paksuus on M-sarjan 8 mm:stä aina XS Pro:n 10 mm:n ainevahvuuteen. Runkopalkki on lämpökäsitelty ja siihen tehdyt poraukset ovat erittäin mittatarkkoja, joilla saavutetaan paras kulumisen kesto ja tarkkuus.

Runkopalkki vaatii ympärilleen laadukkaat osat. Monet auran osista ovat lämpökäsiteltyjä ja valettuja. Näin auran painoa saadaan pienemmäksi, ja toisaalta herkkiä hitsaussaumoja tarvitaan vähemmän. Kääntöpää on kiinnitetty kutistusliitoksella kääntöakseliin ja se on laakeroitu kartiorullalaakerein. Auran kulutusosat on käsitelty Amazonen erityisellä C-Plus karkaisumenetelmällä, jolla kulutuspinta saadaan erittäin kovaksi, mutta toinen puoli jää joustavammaksi. Näin on saatu erittäin kulutusta ja iskuja kestävä tuote.

Pelkästään C-Plus karkaisu ei pelasta auraa kivikkoisissa olosuhteissa. Perusmallin auran saa murtopultti-laukaisulaitteella. Käytännössä Suomeen tuotavat mallit ovat merkitty S-kirjaimella, mikä tarkoittaa hydraulista, täysin automaattista laukaisulaitetta. Cayros-auroissa laukaisu on toteutettu hydraulisin paineakuin, joiden paine voidaan säätää vastaamaan kyntöolosuhteita helposti. Mikäli toimenpidettä halutaan nopeuttaa, voidaan aura tilata myös sarjaan kytkettynä. Tällöin laukaisulaitetta voidaan säätää yhtä aikaa jopa työtä tehdessä. Laukaisulaitteen väistäessä estettä, siirtyvät myös mahdolliset lisävarusteet, kuten kiekkoleikkurit, esteen alta pois.