Krone EasyCut B 1050 CV Collect -perhosniittomurskain mattoperällä
Tuotekoodi: BKECB1050CVC

Krone EasyCut B 1050 CV Collect -perhosniittomurskain mattoperällä

Tuotekoodi: BKECB1050CVC

Tuotekuvaus

Krone EasyCut B 1050 CV -perhosniittomurskain
B 1050 CV on Kronen uusi ja levein perhosniittomurskain. Sen työleveys voidaan säätää portaattomasti 9,3-10,45 metrin välillä. Kone saadaan siis yhtä kapealle kuin aiempi lippulaivamalli B 1000 CV. Poikkeuksellisen suuri, 1,15 metrin säätövara mahdollistaa suuren limityksen, mikä helpottaa työskentelyä kaarteissa ja pellon kulmissa. Täysi työleveys saadaan hyödynnettyä 3,6- ja 4-metristen etuniittomurskainten kanssa. Niittoyksikköjen päällysrakenteissa on siirrytty pellistä pressuun, joten työleveyden kasvattaminen ei ole kasvattanut koneen painoa. Myös koneen painopiste on tuotu mahdollisimman lähelle traktoria, mikä keventää sitä entisestään.

Collect-mattoperä
Collect-mallimerkintä tarkoittaa, että perhonen on varustettu mattoperillä. Niiden avulla karheet voidaan yhdistää samalla ajokerralla, jolloin rehunkorjuusta jää yksi työvaihe kokonaan pois. Mattoperän avulla voidaan myös karhottaa materiaali vain toisen puolen niittoyksiköllä, jolloin 4-roottorinen karhotin yltää karhottamaan heinää yli 20 metrin leveydeltä. Pientareiden ja esteiden vieressä mattoperän käyttö helpottaa karhottajan työtä.
Mattoperän monipuolisilla säädöillä varmistetaan tehokas materiaalivirta ja hyvä karheen muoto. Mattojen pyörimisnopeus säädetään ohjaamosta käsin. Lisävarusteena maton päihin saa kiihdytinrullat, joilla materiaali saadaan täydelläkin työleveydellä riittävän kapealle, että se voidaan kerätä myös noukinvaunulla tai paalaimella. Toinen lisävaruste on karhonohjaimet, joilla materiaali saadaan kolmelle kapealle karheelle. Varusteen mukana toimitetaan teline, johon karhonohjaimet voidaan laittaa silloin kun käytetään mattoperää.

ISOBUS-ohjaus vakiovarusteena
B 1050 CV:n kaikkia toimintoja hallitaan ISOBUS-ohjauksella, ja hydrauliikkaan tarvitaan vain kolme LS-linjan letkua. Myös etuniittokoneen nostoa ja laskua voidaan käyttää saman järjestelmän kautta, kun traktoriin asennetaan mukana toimitettava hydrauliletku. Monipuolisiin säätöihin lukeutuvat mm. niittoyksikköjen kevennyspaineet sekä laskunopeudet, ja kuljettaja pystyy tarkistamaan helposti kaikki koneen anturitiedot.
Konetta voidaan ohjata joko traktorin oman tai erillisen ISOBUS-terminaalin kautta, ja ohjelmoida koneen toimintoja AUX-N-yhteensopiviin ajokahvoihin. ISOBUS-ohjaukseen on saatavilla myös SectionControl-lohkoautomatiikka, joka hoitaa niittoyksiköiden nostot ja laskut paikkatiedon perusteella täysin automaattisesti, niin päisteissä kuin kiilapaikoissa.

Krone-teräpalkki
Koteloitu ja täyshitsattu teräpalkki täyttää tiukimmatkin laatuvaatimukset, ja toimii luotettavasti monien vuosien jälkeenkin. Teräpalkissa yksittäisten lautasten rattaat eivät osallistu voiman siirtämiseen, vaan voima jaetaan jokaiselle lautaselle takarivissä olevalla yhtenäisellä rivillä suurempia ja hitaammin pyöriviä rattaita. Niittopalkki saa voimansa erilliseltä kardaanilta ja rattailta, sen sijaan että kaikki voima kulkisi ensimmäisen lautasen läpi.
Palkittu SafeCut tarjoaa parhaan mahdollisen suojan niittolautasille. Jos lautanen osuu vierasesineeseen, voima ei kohdistu voimansiirtoon, vaan akselissa oleva sokka murtuu. Tämän jälkeen laakeriyksikössä olevat kierteet nostavat kyseisen lautasen ylöspäin, pois viereisten lautasten liikkuma-alueelta. Vaurioituneen sokan vaihtaminen onnistuu pelto-olosuhteissakin muutamassa minuutissa, ja niittäminen voi jatkua.

CV-murskain
Niittoyksiköt on varustettu Kronesta tutuilla murskaimilla, jotka ovat halkaisijaltaan markkinoiden suurimmat, 64 cm, ja jotka ovat lähes yhtä leveät kuin teräpalkitkin. Näin varmistetaan mahdollisimman tehokas materiaalivirta ja murskaus kovimmissakin kasvustoissa. Murskaimen pyörimisnopeus (600 tai 900 k/min) ja vastalevyn etäisyys voidaan säätää ilman työkaluja. V-muotoiset piikit on asennettu takaviistoon, joten ne väistävät kiviä ja muita vierasesineitä.

Valmistusmaa: SAKSA

Tekniset tiedot
TuoteKrone EasyCut B 1050 CV Collect -perhosniittomurskain mattoperällä
Työleveys, (m)9,3-10,45 (niittoyksiköt 3,6 m)
Kuljetusleveys, (m)2,95
Koneen paino, (kg)3990
Tehontarve, (kw/hv)150/200 (ei sisällä etukonetta)
Voimanottoakselin kierroluku, (r/min)1000
Lautasten määrä, kpl8+8 (reunoissa korkeanmalliset)
Hydrauliikan tarveLS-hydrauliikka
Videot ja esitteet

Vakiovarusteet

  • Mattoperä omalla hydrauliikalla
  • 8 kpl korotusjalaksia (niittokorkeus 7-12 cm, korotuspalojen kanssa 10-15 cm)
  • ISOBUS-ohjaus (tarvittaessa terminaali ostettava erikseen)
  • Hydraulisesti säädettävä työleveys ja kevennyspaine
  • Pikavaihdettavat terät, terienvaihtotyökalu ja säilytyslaatikko varaterille
  • LED-maantievalot
  • Pystyvarastointituet