Krone EasyCut B 950 Collect -niittokone ruuvikarhonyhdistäjillä
Tuotekoodi: BKECB950C

Krone EasyCut B 950 Collect -niittokone ruuvikarhonyhdistäjillä

Tuotekoodi: BKECB950C

KAMPANJAHINTAAN! alk. 59 900,- (alv 0%) 30.6. saakka!

 

Tuotekuvaus

Krone EasyCut B 950 Collect -perhosniittokone ruuvikarhonyhdistäjällä
EasyCut B 950 Collect on uudentyyppinen ratkaisu nurmenkorjuun tehostamiseen. Se on perhosniittokone jossa murskainakselin paikalla on suuret, halkaisijaltaan 45 cm kokoiset ruuvit, jotka toimivat karhonyhdistäjinä. Niitettävä kasvusto voidaan yhdistää yhdelle karheelle tai jättää levälleen. Murskaimen pois jättämisen myötä kone on karhonyhdistäjistä huolimatta kevyt ja tehontarve on maltillinen.

Ratkaisu moniin tarpeisiin
Ruuvikarhonyhdistäjä sopii kaikenlaisille materiaaleille. Sen suuri halkaisija varmistaa, ettei pitkä materiaali kietoudu akselin ympäri. Lyhyt materiaali, lehdet tai vihantaviljan jyvät eivät pääse varisemaan, sillä heti teräpalkin takaa alkava ruuvin kotelo on täysin suljettu. Levälleen niittäessä pyörivä ruuvi pöyhii heinää, mikä nopeuttaa kuivumista ja helpottaa karhotusta. Ruuviperhosen työnjälki on siis levälleen niittäessä lähellä murskainperhosta, mutta sillä voidaan myös karhottaa. Kaikki tämä, lisäämättä painoa tai hintaa verrattuna vastaavankokoiseen murskainperhoseen jossa ei ole mattoperää.

Krone PreSelect -esivalintaohjaus tai täysimääräinen ISOBUS-ohjaus
Perhosessa on vakiona niin sanottu esivalintaohjaus, jossa haluttu toiminto valitaan ensin ohjaimen kautta, ja tämän jälkeen sitä käytetään traktorin lohkolla. Ohjaimesta voidaan esimerkiksi valita, nostetaanko niittoyksikköjä yhdessä vai erikseen, ja että milloin halutaan taittaa kone kuljetusasentoon. Lisäksi ohjaimelta valitaan niittoyksikköjen maapaine.

Uutena ominaisuutena PreSelect-ohjauksessa on sen ohjainvaihtoehdot. Koneen mukana toimitetaan DS 50 -ohjain, joka voidaan kytkeä minkä tahansa traktorin 12 V 3-napaiseen pistokkeeseen. Siinä on kalvopainikkeet ja pieni numeronäyttö, joiden avulla esivalinnat tehdään.

Toisena vaihtoehtona on kytkeä perhonen ISOBUS-yhteensopivaan traktoriin lisävarusteena saatavan PreSelect Digital -johtosarjan avulla. Näin esivalinnat voidaan tehdä traktorin omalta tai erilliseltä ISOBUS-näytöltä, eikä ohjaamoon tarvitse asentaa erillistä ohjainta. PreSelect Digitalin avulla saadaan muutamia lisätoimintoja, kuten käyttötuntilaskuri ja niittoyksikköjen kierrosnopeusmittari. Esivalinnat voidaan ohjelmoida myös traktorin AUX-N-yhteensopivaan ajokahvaan.

B 950 Collect on mahdollista tilata tehtaalta myös täysimääräisellä ISOBUS-ohjauksella, jossa toiminto käynnistyy heti kun näytön kuvaketta painetaan. Tällöin traktoriin kytketään ainoastaan LS-linjan letkut. ISOBUS-ohjaus laajentaa säätömahdollisuuksia ja mahdollistaa etukoneen ohjaamisen saman ohjaimen. Lisävarusteena siihen on saatavilla SectionControl-lohkoautomatiikka, joka hoitaa niittoyksiköiden nostot ja laskut paikkatiedon perusteella täysin automaattisesti, niin päisteissä kuin kiilapaikoissa.

Krone-teräpalkki
Koteloitu ja täyshitsattu teräpalkki täyttää tiukimmatkin laatuvaatimukset, ja toimii luotettavasti monien vuosien jälkeenkin. Teräpalkissa yksittäisten lautasten rattaat eivät osallistu voiman siirtämiseen, vaan voima jaetaan jokaiselle lautaselle takarivissä olevalla yhtenäisellä rivillä suurempia ja hitaammin pyöriviä rattaita. Niittopalkki saa voimansa erilliseltä kardaanilta ja rattailta, sen sijaan että kaikki voima kulkisi ensimmäisen lautasen läpi.
Palkittu SafeCut tarjoaa parhaan mahdollisen suojan niittolautasille. Jos lautanen osuu vierasesineeseen, voima ei kohdistu voimansiirtoon, vaan akselissa oleva sokka murtuu. Tämän jälkeen laakeriyksikössä olevat kierteet nostavat kyseisen lautasen ylöspäin, pois viereisten lautasten liikkuma-alueelta. Vaurioituneen sokan vaihtaminen onnistuu pelto-olosuhteissakin muutamassa minuutissa, ja niittäminen voi jatkua.
Tekniset tiedot
TuoteKrone EasyCut B 950 Collect -perhosniittokone karhotusruuveilla
Työleveys, (m)9,5
Kuljetusleveys, (m)2,99
Työsaavutus (ha/h)14
Koneen paino, (kg)2980
Tehontarve, (kw/hv)118/160
Voimanottoakselin kierroluku, (r/min)1000
Lautasten määrä, kpl16
Terien määrä, kpl32
Kiilahihnoja, kplEi
Hydrauliikan tarveLS, 2 kpl 2-toiminen
Videot ja esitteet
 

Vakiovarusteet

  • Combi-jalakset kaikkien lautasten alla, niittokorkeus 4-10 cm
  • Hydraulinen kevennys, säätö ohjaamosta
  • Karhonyhdistäjät, halkaisija 45 cm, siirtyminen levälleen niittoon ohjaamosta käsin
  • Pyörimissuunta A: levälleen niittäessä molemmat niittoyksiköt jättävät karheen keskelle traktorin renkaan mentävän uran
  • Keskipressu niittoyksiköiden välissä
  • Pikavaihdettavat terät, terienvaihtotyökalu ja säilytyslaatikko varaterille
  • LED-maantievalot
  • Pystyvarastointituet