Teagle Tomahawk T505M -paalisilppuri
Tuotekoodi: TGT505M

Teagle Tomahawk T505M -paalisilppuri

Tuotekoodi: TGT505M

Tuotekuvaus

Teagle Tomahawk T505M -paalisilppuri

Englantilaiset Tomahawk-paalisilppurit silppuavat, sekoittavat ja puhaltavat kaikenlaiset paalit sekä muutkin eläinruokana tai kuivikkeena käytettävät materiaalit. 505M soveltuu vain kuivan materiaalin silppuamiseen kuten heinän ja oljen silppuamiseen. Tomahawkilla voidaan paitsi silputa, myös jakaa rehu suoraan karjan eteen, vaunuun tai kuljettimelle tai kuivike suoraan eläinten alle tai marjapensaiden ja taimien juurille. Konetta voidaan käyttää paikallaan tai ajon aikana.

Tomahawkin leikkuutapa on kaksivaiheinen: ensin terä viiltää paalista lastun, joka silputaan ja puhalletaan 5-15 cm:n pituisena pois. Roottori on avoin, eikä mene tukkoon. Se on helppo täyttää etukuormaimella, nostolaitteella tai paalipiikillä. Silppuria voidaan käyttää sekä 540 että 1000 kierroksen voimanotolla ja eri kierrosnopeuksilla. Rumpua voidaan kallistaa hydraulisella työntövarrella myös ajon aikana.

Puhallusputken läppä on säädettävissä ja lisävarusteena on saatavana pitkä puhallusputki hydraulisesti säädettävällä läpällä, jolla on helppo puhaltaa seinämien yli tai aukoista sisään. Puhallusetäisyys on säädöistä ja materiaaleista riippuen 0-15 metriä.

Silputtua rehua käytettäessä hävikki jää pienemmäksi, kun karja ei sotke sitä alleen samalla tavoin kuin silppuamatonta, eikä voi valikoida syötäväänsä rehun ollessa hyvin sekoittunutta. Silputtu rehu aiheuttaa myös vähemmän silmäinfektioita kuin pitkäkortinen rehu, minkä lisäksi lyhyt materiaali on eläimelle miellyttävämpi makuupaikka. Myös lietelannan käsittely on helpompaa paremmin silputun rehun ja kuivikkeen ansiosta.

Tomahawk 505M -paalisilppuri on varustettavissa joko veitsi- tai vasararoottorilla. Koneen mukana tulee yksi seula. Lisäseulat on saatavilla lisävarusteena. Katso lisätiedot alta!
Tekniset tiedot
TuoteTeagle Tomahawk T505M -paalisilppuri
Paalin halkaisija, mm1500
Silpun pituus, mm10-120
Purkukorkeus, mm400 tai 1090
Pituus, mm2100
Leveys, mm2050
Korkeus, mm2380
Paino, kg737
Videot ja esitteet

Vasararoottori

Tomahawk 505M -silppuri on valittavissa joko veitsi- tai vasararoottorilla. Vasararoottoria suositellaan raskaampaan käyttöön, ja se myös kestää paremmin kivisempää materiaalia. Vasararoottori mahdollistaa myös lyhyen silpun pituuden.

 

Veitsiroottori

Tomahawk 505M -silppuri on valittavissa joko veitsi- tai vasararoottorilla. Veitsiroottori on tarkoitettu käyttöön, jossa silppurilta vaaditaan pajon tehoa ja suurta materiaalivirtaa. Veitsiroottorin kanssa voidaan käyttää vain seulakokoja, jotka ovat suurempia kuin 12 mm.

 

Seulat ja silpun pituus

Seulakoko vaikuttaa suuresti silppurin tekemän silpun pituuteen. Silpun pituuteen vaikuttaa myös silputtu materiaali, jonka takia silpun pituudessa voi olla jonkin verran vaihtelua seulakoosta riippumatta. Seulakokoja on saatavana runsaasti: 10, 12, 15, 18, 21, 28, 36, 50 mm rei'illä ja 120 mm aukoilla. Koneen mukana tulee yksi seula. Lisäseulat on saatavilla lisävarusteena.