Teagle Tomahawk T5050 -paalisilppuri
Tuotekoodi: TGT5050

Teagle Tomahawk T5050 -paalisilppuri

Tuotekoodi: TGT5050

Tuotekuvaus

Teagle Tomahawk T5050 -paalisilppuri

Englantilaiset Tomahawk-paalisilppurit silppuavat, sekoittavat ja puhaltavat kaikenlaiset paalit sekä muutkin eläinruokana tai kuivikkeena käytettävät materiaalit, kuten juurekset, heinän, oljen, turpeen, ym. Tomahawkilla voidaan paitsi silputa, myös jakaa rehu suoraan karjan eteen, vaunuun tai kuljettimelle tai kuivike suoraan eläinten alle tai marjapensaiden ja taimien juurille. Konetta voidaan käyttää paikallaan tai ajon aikana.

Tomahawkin leikkuutapa on kaksivaiheinen: ensin terä viiltää paalista lastun, joka silputaan ja puhalletaan 5-15 cm:n pituisena pois. Tomahawk silppuaa vaivatta myös märkää tai jäistä materiaalia. Roottori on avoin, eikä mene tukkoon. Se on helppo täyttää etukuormaimella, nostolaitteella tai paalipiikillä. Silppuria voidaan käyttää sekä 540 että 1000 kierroksen voimanotolla ja eri kierrosnopeuksilla. Rumpua voidaan kallistaa hydraulisella työntövarrella myös ajon aikana.

Puhallusputken läppä on säädettävissä ja lisävarusteena on saatavana pitkä puhallusputki hydraulisesti säädettävällä läpällä, jolla on helppo puhaltaa seinämien yli tai aukoista sisään. Puhallusetäisyys on säädöistä ja materiaaleista riippuen 0-15 metriä.

Silputtua rehua käytettäessä hävikki jää pienemmäksi, kun karja ei sotke sitä alleen samalla tavoin kuin silppuamatonta, eikä voi valikoida syötäväänsä rehun ollessa hyvin sekoittunutta. Silputtu rehu aiheuttaa myös vähemmän silmäinfektioita kuin pitkäkortinen rehu, minkä lisäksi lyhyt materiaali on eläimelle miellyttävämpi makuupaikka. Myös lietelannan käsittely on helpompaa paremmin silputun rehun ja kuivikkeen ansiosta.

Tekniset tiedot
TuoteTeagle Tomahawk T5050 -paalisilppuri
Paalin halkaisija, mm1500
Silpun pituus, mm150-200
Purkukorkeus, mm400 tai 1090
Pituus, mm2100
Leveys, mm2050
Korkeus, mm2380
Paino, kg725
Videot ja esitteet