Perfect on täydellinen tienvarsileikkuri – nöyrästi myös kaiteiden alta

 

Salon Perttelissä tukikohtaansa pitävä MP-Tec tuottaa ympärivuotisia koneurakointipalveluja; kaivuriurakointia ja talvipuhtaanapitoa. Kesällä Mikko Pusan traktoriduo niittää tienvarsia noin 600 tiekilometrin verran, juoksukilometreinä 1 200. Valtatie 110 ja kantatie 52 parturoidaan kaksi kertaa kesässä, muut kerran. 2016 on toinen kesä MP-Tecin tienvarsiniitoilla. Tärkeimpänä toimeksiantajana kesäleikkuilla toimii YIT.

 
Mikko Pusa

Mikko Pusa kun on pikkupojasta lähtien touhunnut konepajalla, joten hän osaa valita urakointitehtävään kulloinkin sopivan työkoneen.

-Piennarmurskaimiin on paljon merkkejä tarjolla. Hollantilainen Perfect osoittautui alusta lähtien vertailussa toimintakelpoiseksi ja vahvan näköiseksi koneeksi. Käytäntö on sen sitten kyllä oikeaksi todistanut”, toteaa Mikko.

 

Vankka Perfect kestää

Perfect ZF2-240 piennarmurskain

Perfect ZF2-240 piennarmurskain takana ja etunostolaitteessa saman merkin Solo-Swing SZX-850 reunaleikkuri (kaiteenalusleikkuri) ovat monipuolinen ja aikaansaava työlaiteyhdistelmä yhdessä traktorissa. Heinäkuun lopulla piennarmurskaimesta saadun noin 2 000 km kokemusten perusteella Mikko toteaa:

-Tienvarsiniitoilla selviää heti onko kone kestävä, tai sitten ei. Kyllä kone on kestävä ja vahva. Tämä murskaa kaiken mikä vain alle kaatuu, jopa kiveä. 2,2 kiloiset terävasarat murskaavat ja kestävät. Viime kesänä halkesi vain kolme terälappua. Näkee että kone on vahvaksi tehty: kiinnitys ja laakerointi on vahvaa tekoa, nivelakseli on inhimillisen mittainen ja ulkoiset laakerit tarkoittavat sitä, että koko konetta ei tarvitse purkaa laakerivaihdon yhteydessä. Ei mitään huonoa sanottavaa tästä Perfectistä, pohtii Mikko.

 

Pysähtymättä kaiteiden alla

Solo Swing SZX-850 reunaleikkuri

Kesäksi 2016 hankittiin traktorin etunostolaitteeseen Perfectin Solo-Swing reunaleikkuri, jolla parturoidaan kaiteiden alukset. Tämän ansiosta tänä kesänä trimmerimiehiä on perässä vain kaksi entisen kolmen sijasta.

Öljypyöritteinen Solo-Swing niveltyy ja leikkaa niin kätevästi, että normaalitilanteessa kaiteen kohdalla leikkuri laakeroidun ja niveltyvän rakenteen ansiosta kiertää kaiteen kannatinpilarin, nimensä mukaan ihan ”swinginä” ja menon pysähtymättä.

Vajaan kahden kuukauden kokemusten perusteella Mikko Pusa on tähänkin Perfectiin tyytyväinen: -Jokainen sen katkaisema heinä on pois trimmerimiehen työsaralta.

 
Pysähtymättä kaiteiden alla
Solo-Swing on paitsi maanteiden kaidealusleikkuri, myös maatilojen aitojen alustojen tehokas siivoaja, tai minne vain, missä on traktorille kulkukelpoista, esteellistä parturoitavaa.
 

Katso lyhyt video:

Katso myös valmistajan sivut:

vanwamel.nl