Amazone DirectInject -suoraruiskutusjärjestelmä voitti Farm Machine 2022 palkinnon "ruiskujen ja levittimien" -kategoriassa

palkittu Amazone DirectIInject -suoraruiskutusjärjestelmä

Amazone DirectIInject -suoraruiskutusjärjestelmä on nopea, joustava sekä tarveperusteinen annostelija kasvinsuojeluaineille.

Suoraruiskutusjärjestelmät on totuttu asentamaan jälkiasenteisina ratkaisuina. Ne eivät ole saavuttaneet isoa suosiota monista eri syistä. Asennussarja vie koneesta tilaa ja se asennetaan esimerkiksi kävelytasanteelle. Järjestelmä syöttää hyvin väkevää kasvinsuojeluaineseosta pitkiä linjoja pitkin pelkästään puomiston keskiosaan. Tästä johtuen liuos sekoittuu tahattomasti puomistossa, ennen ruiskutusta. Jälkiasenteisissa ratkaisuissa ISOBUS -ohjattu täsmäruiskutus on käytännössä mahdotonta suorittaa. Lisää haasteita aiheutuu hyvin erilaisista kasvinsuojeluaineista ja niiden koostumuksista.

Modernissa kasvinsuojelussa korostuu erilaisten kasvinsuojeluaineiden joustava käyttö pellon sisällä, lisäksi voidaan tarvita erilaisia vaikuttavia aineita riippuen torjuttavasta ongelmasta. Amazonen DirectInject -järjestelmä ratkaisee ongelman joustavuuden ja kasvinsuojeluruiskun koon valinnan suhteen. Joustava annostelu sekä nestemäisille että rakeisille aineille pellon sisällä tarjoaa oikean torjunnan oikeaan kohtaan pellolla. Lisäetua syntyy myös siitä ettei pellolla tarvitse kulkea useaan kertaan eri torjuntojen välillä. Tämä säästää tuotantopanoksia kuten polttoainetta ja työtä. Käyttämättömät kemikaalit voidaan palauttaa alkuperäiseen pakkaukseen. Tämän ansiosta käyttäjän ei tarvitse tietää tarvittavaa ainemäärää ennakkoon, eikä mahdollisesta ylijäämästä ja sen hukkaantumisesta tarvitse huolehtia. Järjestelmä on integroitu täydellisesti ruiskutusnestekiertoon sekä koneen ISOBUS järjestelmään. Tämän ansiosta järjestelmä on mahdollisimman helppokäyttöinen ja mm. puhdistus onnistuu täysin automaattisesti ja nopeasti suoraan ohjaamosta Comfort Plus -järjestelmän avulla. Mahdollisen levityskartan avulla helpotetaan käyttäjää ja saavutetaan paras mahdollinen tarkkuus.

DirectInject -järjestelmä mahdollistaa entistä tarkemman kasvinsuojeluaineiden käytön. Lisäksi järjestelmän avulla voidaan käyttää mahdollisimman pieniä ainemääriä ja säästää siten ympäristöä ja kustannuksia.

 
 
Amazone DirectIInject -suoraruiskutusjärjestelmä