Huomisen Hankkija -vastuullisuusohjelma

Huomisen Hankkija -logo

Hankkija on ollut kasvun osaaja ja maataloustuotannon luottokumppani jo yli sadan vuoden ajan. Jotta meillä olisi vakaata ja turvattua kasvua tulevaisuudessakin, meillä on vastuullisuusohjelma Huomisen Hankkija.​ Se koostuu suurista ja pienistä teoista, joilla pyrimme kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kehitämme viljelyyn ja tuotantoon ratkaisuja, joiden avulla myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus tuottaa ruokaa kestävästi.

Tavoitteemme on vähentää maataloustuotannosta johtuvien kasvihuonekaasujen määrää sekä olla mukana rakentamassa siirtymää fossiilisista polttoaineista uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Kehitämme ratkaisuja, joiden avulla tuotantopanoksia ja koneita käytetään fiksusti. Pyrimme tehostamaan raaka-aineiden, ravinteiden ja materiaalien kierrätystä, jotta mahdollisimman vähän joutuisi vesistöjemme ja ympäristömme rasitteeksi. ​

Ilman ihmisiä ei ole tulevaisuutta, jossa Suomessa on varmuus puhtaiden ja turvallisten elintarvikkeiden saatavuudesta. Huomisen Hankkija pitää huolen siis paitsi ympäristöstä myös kaikista meistä, jotka teemme töitä maatalouden kanssa – jotta meillä olisi huominen, ja maa jota viljellä vastuullisesti.

 

Hankkijan yritysvastuu

 

Vähennämme maatalouden tuottamien kasvihuonekaasujen määrää

 

Kohdistamme tuotantopanokset oikein hyödyntämällä uusinta teknologiaa

 

Vähennämme vesistöjen ravinnepäästöjä

 

Lisäämme raaka-aineiden, ravinteiden ja materiaalien kierrätystä

 

Varmistamme puhtaiden ja turvallisten elintarvikkeiden tuotannon

 

Luomme hyvinvointia ja kasvua suomalaisella työllä

 
 

Videot

Julkaisut