Henkilöstö

Hankkija-konsernissa työskentelee 1000 ammattilaista. Kesäisin määrä kasvaa noin 350 sesonkityöntekijällä.

Hankkijan myyjä ojentaa kassalla asiakkaalle tuotetta.

Suurin osa Hankkijan väestä työskentelee myyntitehtävissä. Hankkijan monipuolisessa kokonaisuudessa on jonkin verran tuotantotehtäviä esim. rehutehtaissa, siementuotantolaitoksissa ja konehuoltamoissa. Lisäksi on asiantuntija- ja johtotehtäviä toimistolla.

Hankkijalla valmennetaan jokaiseen tehtävään ja työhön monipuolisesti. Kukaan meistä ei ole milloinkaan täysin valmis, sillä uusia menetelmiä ja ratkaisuja tulee koko ajan. Myös uramahdollisuudet isossa talossa ovat merkittävät. Toisin kuin kaupanalalla yleensä, Hankkijan työtehtävät ovat kokoaikaisia.

Henkilökuntaetuja

Hankkijan henkilökunta saa ostoetuja tehdessään ostoksia Hankkijalta. Edun suuruus vaihtelee tuoteryhmittäin. Lisäksi henkilökunta saa ostoetuja tietyiltä yhteistyökumppaneilta. Hankkijan henkilökunnalle on vuosittain myönnetty myös etuja liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen.

Työtehtäviä Hankkijalla

Asiantuntijamyyjä

Hankkijan asiantuntijamyyjä kuulokkeet päässä tietokoneella puhumassa puhelua ja tekemässä tilausta tietokoneelle.

Asiantuntijamyyjä tekee yhteistyötä viljelijän kanssa. Asiantuntijamyyjä voi olla erikoistunut nautojen, sikojen tai siipikarjan ruokintaan tai kasvinviljelyyn liittyviin kysymyksiin. Myyjän työ on ratkaisujen etsimistä, tavoitteena auttaa maanviljelijä-asiakasta saavuttamaan omat tavoitteensa. Jokainen päivä on erilainen. Työssä menestyminen edellyttää, että tuntee maataloutta ja tärkeintä on se, että on sydämellään kiinnostunut maataloudesta ja maatilan arjesta. Me hankkijalaiset olemme sitä.

Asiantuntijamyyjä auttaa asiakasta omalla ammattitaidollaan etsimään juuri hänen tilalleen sopivat tuotteet ja ratkaisut.

Ammattipuutarhamyyjä

Hankkijalla panostetaan vahvasti ammattipuutarhaviljelyn tuotevalikoimiin ja palveluihin. Myyjien on mahdollista erikoistua myös tähän, korkean erikoisosaamisen vaativaan osa-alueeseen.

Myymälämyyjä

Hankkijan myyjä hymyilee asiakkaalle, joka on selkä kameraan päin.

Hankkijan myymälämyyjillä on vankka osaaminen tuotteista, joita myymälässä myydään. Myymälämyyjä voi erikoistua puutarhatuotteisiin, hevos- ja lemmikkieläintuotteisiin tai rautakaupan valikoimiin. Hankkijan myyjä palvelee asiakasta aina ilolla.

Myymälä- ja konekeskuspäällikkö

Myymälän ja konekeskuksen päällikkö vastaa toimipisteensä toimivuudesta ja sen tavoitteiden saavuttamisesta. Toimii myyntijoukon esimiehenä.

Laboratorio

Hankkijan laboratoriossa työntekijä valkoinen takki päällään tietokoneen äärellä tekemässä kokeita.

Laboratoriossa tutkitaan viljan, rehujen ja raaka-aineiden koostumusta ja tehdään analyysejä.

Tuotantotehtäviä rehutehtaissa ja siemenkeskuksissa

Hankkijan omissa rehutehtaissa Turussa, Seinäjoella, Kotkassa ja Säkylässä sekä Alastarolla ja Hyvinkäällä sijaitsevissa siemenkeskuksissa on monia tuotantoon ja varastointiin liittyviä tehtäviä.

Vilja- ja raaka-ainekaupan tehtäviä

Viljakaupan osto- ja myyntitehtävissä käydään viljakauppaa koti- ja ulkomaille. Viljalle etsitään aina paras mahdollinen käyttötarkoitus ja hinta raaka-aineen laadun mukaan. Rehutehtaiden käyttöön hankitaan raaka-aineita maailmalta rehuvalmistukseen ja myös suoraan asiakkaille myytäväksi.

Markkinointi, tietohallinto, hallinto, johtotehtävät

Hankkijan messuosastolla kaksi työntekijää ja asiakas.

Hankkijan toimistolla on lukuisia asiantuntijatehtäviä markkinoinnissa, tietohallinnossa, henkilöstöhallinnossa ja muissa pääkonttoritoiminnoissa sekä yrityksen johtotehtävissä.

Hankinta

Hankkijan laajaan valikoimaan kuuluvat tuotteet edellyttävät ammattitaitoista hankinta-osaamista. Hankintatehtäviä on kaikissa Hankkijan liiketoiminnoissa eli maatalous-, kone- puutarha- ja rautakaupan sektoreissa. Hankintatoiminnoista vastaavat eri osa-alueiden tuoteryhmäpäälliköt.

Vientitehtävät

Hankkijalla on myös tehtäviä, joissa keskitytään rehuteollisuuden tuotteiden vientiin maailmalle. Nämä ovat kansainvälisiä tehtäviä, joissa pitää olla valmiutta matkustaa runsaasti.

Rehujen tutkimus ja tuotekehitys

Erityisesti rehuteollisuuden puolella Hankkijalla tehdään jatkuvasti korkeatasoista rehujen tutkimustoimintaa ja tuotekehitystä yhdessä suomalaista ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

 
Videot
Julkaisut