Ostolaskut

Hankkija Oy ottaa laskut vastaan ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskutus on nopea, varma ja kustannustehokas laskujen lähetystapa, joka tuo hyötyjä sekä laskun lähettäjälle että vastaanottajalle. Lisäksi edellytämme, että Hankkija Oy:lle lähetettävälle laskulle merkitään aina tilausnumero, sopimusnumero tai yhteyshenkilön nimi.

Laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta linjaa, että julkisen sektorin hankintayksiköillä ja elinkeinonharjoittajilla on oikeus saada lasku sähköisenä laskuna 1.4.2020 lähtien.

 
 

Hankkija Oy:n verkkolaskutustiedot

 • Yrityksen nimi: Hankkija Oy
 • Postiosoite: PL 390, 05801 Hyvinkää
 • Y-tunnus: 0224546-6
 • Verkkolaskutusosoite: 003702245466 + toimipaikkakohtainen tarkenne*
 • Operaattori: Basware Oyj
 • Välittäjätunnus: BAWCFI22

Toimipaikkakohtaiset verkkolaskutusositteet

*Listan verkkolaskutuksen toimipaikkakohtaisista tarkenteista löydätte oheisesta linkistä: Verkkolaskuosoitteet (146 KB, pdf)

Huom!

 • Laskutus aina ostotilaus-/toimituskohtaisesti sekä toimipaikkakohtaisesti.
 • Laskutusosoitteena tilaavan toimipaikan osoite.
 • Verkkolaskuosoitteena lähtökohtaisesti tilaavan toimipaikan tarkenteellinen verkkolaskuosoite. Esim. 003702245466316
 • Lista verkkolaskutuksen toimipaikkakohtaisista tarkenteista löytyy oheisesta linkistä: Verkkolaskuosoitteet (146 KB, pdf)
 • Mikäli tarkenteen käyttö ei ole mahdollista, käytetään verkkolaskuosoitteena Hankkija Oy:n yleistä verkkolaskuosoitetta ilman tarkennetta (003702245466).
 • Laskulla on mainittava ostavan toimipaikan tiedot sekä tilaajan antama tilausnumero tai sopimusnumero.
 • Halutessanne voitte varmistaa ensimmäisen verkkolaskulähetyksenne virheettömän saapumisen sähköpostitse osoitteesta e-laskut@hankkija.fi.

Hankkija Oy:lle lähetettävien laskujen tietosisältö

Edellytämme, että Hankkija Oy:lle lähetettäviltä laskuilta löytyy aina joko tilausnumero, sopimusnumero tai viitehenkilön nimi laskun viitetietona. Kyseiset tiedot saat tilauksen tekijältä. Alla tarkemmat ohjeet laskutietojen muotoon ja sijaintiin liittyen.

Tilausnumero

Kun lasku sisältää tilauksen tehneen henkilön antaman tilausnumeron, voi laskujenkäsittelyjärjestelmämme kohdistaa automaattisesti laskun siihen liittyvään tilaukseen. Tilausnumeron muoto on (esimerkki) OT1234567801. Tilausnumero alkaa aina kahdella kirjaimella, joita seuraa 10 merkkiä pitkä numerosarja. Tilausnumero merkitään lähtökohtaisesti laskun otsikkotietoihin.

Sopimusnumero

Kun lasku sisältää sopimusnumeron, voi laskujenkäsittelyjärjestelmämme kohdistaa laskun automaattisesti siihen liittyvään sopimukseen. Sopimusnumero merkitään aina laskun otsikkotietoihin.

Viitehenkilön tai ostavan toimipaikan nimi

Kun lasku sisältää viitehenkilön tai ostavan toimipaikan nimen, voi laskujenkäsittelyjärjestelmämme ohjata laskun suoraan oikealle käsittelijälle. Viitehenkilön tai ostavan toimipaikan nimi merkitään lähtökohtaisesti laskun otsikkotietoihin.

PDF- ja paperilaskut

Mikäli verkkolaskujen lähettäminen ei ole mahdollista, voidaan laskut lähettää myös sähköpostitse PDF- tiedostona tai paperilaskuna.

Sähköpostilaskut
lähetetään PDF- muodossa osoitteeseen hankkija.invoices@bscs.basware.com.

Huom! Yksi PDF-tiedosto voi sisältää vain yhden laskun. Yhteen sähköpostiviestiin voidaan kuitenkin liittää useampia PDF- muotoisia laskuja. Liitteiden yhteenlaskettu tiedostokoko voi olla enintään 10 MB.

Paperilaskut
lähetetään osoitteeseen:

Hankkija Oy
Ostolaskut/PL 5
24101 SALO

Huomioittehan, että yllä mainittuun osoitteeseen lähetetään vain paperilaskuja, ei muuta postia.

Laskutuksen yhteystiedot

Verkkolaskujen lähettämistä koskevat kysymykset: e-laskut@hankkija.fi

Yksittäisiä laskuja ja maksatusta koskevat kysymykset: ostoreskontra@hankkija.fi