Hankkija ja Pohjolan Maito yhteistyöhön rehuvalmistuksessa

TIEDOTE 30.5.2014


Hankkija Oy ja Osuuskunta Pohjolan Maito ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Hankkija valmistaa Pohjolan Maidon tuottajille suunniteltuja rehuja. Pohjolan Maidolle on suunniteltu oma rehusarja, joka perustuu Pohjolan Maidon alueen säilörehuanalyyseihin.

-Säilörehu on lypsykarjan tärkein rehu ja ehdoton menestyksen kivijalka kannattavalle maidontuotannolle. Oikeanlaisella väkirehujen ja kivennnäisten täydennyksellä päästään parhaimpaan kokonaistulokseen, toteaa Pohjolan Maidon toimitusjohtaja Marko Puhto.

Pohjolan Maidolle valmistettava rehusarja sisältää täysrehun ja puolitiivisteen sekä kaksi kivennäistä vastaamaan alueen maidontuottajien ruokinnallisiin tarpeisiin. Tuotteet tulevat myyntiin alkusyksyllä ja perustuvat kesän säilörehuanalyyseihin sekä viljasadon laatuun. Rehusarjaa on tarkoitus laajentaa nopeasti lähitulevaisuudessa. Tuotteet valmistetaan Hankkija Oy:n Seinäjoen rehutehtaalla.

Yhteistyön tavoitteena on parantaa alueen maitotilojen kilpailukykyä, kannattavuutta ja lisätä maitomääriä.

-Keskimäärin noin 60-70 % Pohjolan Maidon tuottajien viljelyistä olevista pelloista tarvitsee sinkkiä, seleeniä, mangaania ja kuparia, jotka ovat eläimen terveyden ja hedelmällisyyden kannalta avaintekijöitä. Nämä seikat on huomioitu rehuja suunnitellessa, kertoo Hankkija Oy:n Pohjanmaan nautatilojen myyntipäällikkö Mikko Löytynoja.

Uudenlainen yhteistyö on merkittävä virstanpylväs yhtiöiden välillä. Pohjolan Maito ja Hankkija ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä markkinointi- ja asiakastapahtumissa. Pohjolan Maidon tuottajille suunnitellut tuotteet ottavat parhaalla mahdollisella tavalla alueen säilörehut ja viljasadot huomioon. Lisäksi tuotteiden suunnittelussa nousee esille erittäin voimakkaasti rehuhygienia, laadukkuus sekä maittavuus ja tuotosvaste. Tuotteet tulevat muuttumaan vuosittain alueen tarpeiden mukaisesti. Uudet tuotteet ovat molempien yhtiöiden valikoimissa.

-Fakta on se, että me eletään maidosta ja tuottajien menestys on meille ehdoton avaintekijä, Puhto toteaa.

Löytynoja näkee uudessa tilanteessa paljon mahdollisuuksia alueen maidontuotannolle.
-Nyt meillä on mahdollisuus saada käyttöön Hankkijan vankka tuotekehitys sekä Suomen paras säilörehuosaaminen Pohjolan maidon kautta. Kun kaksi alansa merkittävintä toimijaa yhdistää osaamisensa niin tuottajille on tiedossa paljon hyvää.

Osuuskunta Pohjolan Maito on Valio-ryhmään kuuluva Maidon hankintaosuuskunta, jonka maidonhankinta-alue kattaa 70 kuntaa Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Hankintaosuuskunta on 100 % maidontuottajien omistama osuuskunta. Tänä vuonna Pohjolan Maito ottaa vastaan maitoa noin 500 miljoonaa litraa ja hankintaosuuskunnalla on noin 1750 maidontuottajaa.

Hankkija Oy on Suomen suurin maatalouskaupan toimija, joka harjoittaa maatalous-, kone-, puutarha- ja harraste-eläintuotekauppaa Agrimarket-nimellä. Yhteensä Suomessa on 98 Agrimarket-myymälää ja ketjun liikevaihto on noin 1 mrd. euroa.Lisätietoja:

Marko Puhto, toimitusjohtaja, Osuuskunta Pohjolan Maito, p. 050 384 2676
Mikko Löytynoja, myyntipäällikkö, Hankkija Oy, p. 010 768 4669.