Hankkija yhteistyöhön ranskalaisen rehujätin InVivo:n kanssa

Hankkija Oy on solminut yhteistyösopimuksen maailmanluokan rehuyrityksen, ranskalaisen InVivo:n www.invivo-nsa.com kanssa. InVivo:lla on 78 rehutehdasta 18 eri maassa. InVivo valmistaa vuosittain yli kolme miljoonaa tonnia rehuja. Yritys on markkinajohtaja Ranskassa ja laajentunut nopeasti kotieläintuotannon kasvualueilla Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. InVivo on tutkimusresursseiltaan eurooppalaisten rehutehtaiden ykkönen.

Solmittu yhteistyösopimus koskee rehujen tuotekehitystä, reseptioptimointia ja markkinointia sekä tuotteiden jälleenmyyntiä. Se sisältää tiedonvaihtoa asiantuntijoiden kesken, yhteisten tutkimusten ja kokeiden toteuttamista ja InVivo:n tietotaidon hyödyntämistä Suomen markkinoilla. Suomalaisille kotieläintiloille yhteistyön hyödyt tulevat näkymään tuottavimpina ja kustannustehokkaimpina rehuina ja entistä parempana asiakaspalveluna.

InVivo:lla on kolme isoa tutkimusasemaa eri eläinlajeille Ranskassa. Tutkimusasemien toimintaa tukevat omat koetilat Brasiliassa, Indonesiassa, Intiassa ja Vietnamissa.
Porsaskokeisiin on varattu 12 erillistä koehallia, joissa on tilaa 2000 porsaalle kerrallaan. Siipikarjalle varatuissa 40 koehallissa on kerrallaan yli 60 000 broileria ja kalkkunaa sekä yli 14 000 munivaa kanaa. Emakoille, lihasioille, vasikoille, lypsylehmille ja lihakarjalle on omat koetilansa samoin kuin lampaille, hevosille, koirille ja kaloille.

Kaikki koetilat ovat tieteellisten kokeiden vaatimusten mukaisia. Koetiloissa pystytään tekemään sulavuus- ja haastekokeita sekä perinteisiä tuotantokokeita erilaisissa olosuhteissa. 150 hengen tuotekehitysosasto (30 tutkijaa) tuottaa noin 250 koeraporttia vuosittain. InVivo:lla on ylivoimaiset tutkimusresurssit eläinkokeisiin Euroopassa ja se vahvistaa osaamisellaan Suomen Rehun tutkimusverkostoa.

Hankkijan tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa on tyytyväinen yhteistyösopimuksesta InVivo:n kanssa: ”Rehujen tuotekehityksen päätehtävänä on kehittää tuotteita ja palveluja, jotka auttavat asiakkaitamme menestymään. Se perustuu vahvaan tutkimustyöhön, jota teemme yhdessä koti- ja ulkomaisten verkostokumppaneidemme kanssa. Kansainvälinen yhteistyö on tullut entistä tärkeämmäksi kotimaisten tutkimusmahdollisuuksien supistuttua. Näin turvaamme huippuluokan tutkimustulokset nopeasti myös Suomen markkinoille”, perustelee Vuorenmaa.


Lisätietoja:
Juhani Vuorenmaa, tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Hankkija Oy
p. 010 402 7185, juhani.vuorenmaa@hankkija.fi