Turun rehutehtaalle uusi pääsekoitin

TIEDOTE 19.5.2014

Hankkijan rehuteollisuus investoi: uusi pääsekoitin Turun rehutehtaalle

Hankkija Oy:n Suomen Rehun rehutehtaalle Turkuun on asennettu uusi pääsekoitin. Pääsekoitin on tehtaan sydän teollisen rehun valmistuksessa ja ilman sitä tehdas ei toimi, sillä pääsekoitin sekoittaa jokaisen rehuerän komponentit niin, että rehusta tulee tasalaatuista. Vuorokauden aikana rehutehtaalta valmistuu noin 800 000 kiloa rehuseoksia asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Investointina pääsekoitin sen tarvitsemine oheislinjoineen on merkittävä, arvoltaan se on yli 400 000 euroa. Edellisen kerran pääsekoitin on vaihdettu vuonna 1992. Nyt asennettu pääsekoitin on tanskalaisen Andrizin valmistama, ja sekoittimen vaihtoon ja asennukseen kului aikaa neljä vuorokautta. Asiakkaiden rehunsaanti pystyttiin kuitenkin turvaamaan myös seisokin aikana. Uusi sekoitin on nykyaikainen laite, jolla rehuseoksen sekoitustasaisuus on entisestään parantunut. Andriz-pääsekoitin on tehokkuudeltaan 20 prosenttia vanhaa sekoitinta tehokkaampi, joten rehujen valmistusprosessi myös nopeutuu.

Hankkijan rehuliiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Haikonen näkee investoinnilla suuren merkityksen rehutehtaan tulevaisuuteen:

”Pääsekoittimen vaihtaminen uuteen tehostaa tehtaan toimintaa entisestään. Myös jatkuva tuotantolaitteiston huoltaminen ja ajanmukaisena pitäminen varmistaa tehtaan kilpailukyvyn jatkossakin. Haluamme myös varmistaa, että alueen sika- ja siipikarjatuottajat saavat jatkossakin teolliset rehut lähialueelta”, linjaa Haikonen.

Turun rehutehdas

Hankkijan Turun rehutehdas sijaitsee osoitteessa Rydönnotko 4. Tehdas valmistaa sika- ja siipikarjarehuja. Tehdas valmistaa vuodessa rehuja noin 200 000 tonnia ja työllistää kokoaikaisesti 20 henkilöä ja epäsuorasti laskien moninkertaisesti. Tehdas toimii tällä hetkellä 5 päivää viikossa ympärivuorokautisesti. Suomen Rehun rehuja myyvät Agrimarket-maatalousmyyjät ja verkkokauppa.


Lisätietoja:
Jukka Haikonen, rehuliiketoiminnan johtaja, Hankkija Oy, p. 010 402 7002
Jarno Erkamaa, tehdaspäällikkö Turku, Hankkija Oy, p. 010 402 7254