Biolan Tehokuivike 30 l
Tuotekoodi: BI70562750 EAN: 6411961056274
Avainlippu logo

Biolan Tehokuivike 30 l

Tuotekoodi: BI70562750 EAN: 6411961056274

Tuotekuvaus

Biolan Tehokuivike tehostaa kompostorin toimintaa ympäri vuoden. Tehokuivike on valmistettu kuituhampusta, männyn kuoresta, turpeesta ja biohiilestä valmistettu. Kuivike soveltuu biojätteen kompostointiin. Kuivikkeeseen lisätyn rypsirouheen sisältämä typpi ja energia tehostavat kompostorin toimintaa. Männyn kuori pitää kompostimassan ilmavana, mikä on kompostin toiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää. Kuituhamppu, turve ja biohiili imevät kosteutta sekä tasaavat kompostimassan kosteutta. Lisäksi biohiili aktivoi mikrobitoimintaa ja pienentää hajuhaittoja.


Käyttö:
Talousbiojäte:
Lisää Biolan Tehokuiviketta aina kun viet biojätettä kompostoriin. Sopiva annostelu on yleensä noin kolmannes kompostoriin lisätyn biojätteen määrästä. Lisää annostelua, jos komposti on märkää tai haisevaa. Voit sekoittaa tuoreen biojätteen ja kuivikkeen kompostimassan pintakerrokseen (noin 10 cm syvyydeltä). Peitä lopuksi massan pinta kerroksella kuiviketta.
Vinkit talvikompostointiin:
Vie biojätettä kompostoriin mahdollisimman usein. Kompostoria tulee tyhjentää myös talvella. Jatkuvatoimisen kompostorin, kuten Biolan Pikakompostorin, pohjalla on kaikkein vanhin osa kompostimassaa. Se on käynyt läpi kuuman vaiheen ja on jo jäähtynyt. Kerralla tyhjennetään korkeintaan 1/3 kompostimassasta.
Jäähtynyttä kompostoria voi virkistää tuomalla kompostoriin ulkopuolista energiaa:
Sekoita noin kolmeen litraan Biolan Tehokuiviketta 0,5–1 l kiehuvaa vettä tai esimerkiksi keiton ylimääräinen liemi. Sekoita tämä massa kompostorissa olevan massan pintakerroksen kanssa. Peitä lopuksi massa kuivikkeella. Hautaa kompostimassan pintaosaan kuumalla vedellä täytetty iso vesiastia, esimerkiksi 10 l kanisteri. Vaihda vesi kuumaan mielellään päivittäin. Kompostoriin voi tuoda lisälämpöä myös Biolan Kompostorin lämmittimellä.
Tehokuivikkeen säilytys:
Suojaa tuote kosteudelta. Suositeltavaa on säilyttää avattua säkkiä kannellisessa astiassa.

Tuotepakkaus:

mitat: 4,2 cm (l) x 1,4 cm (k) x 40,0 cm (p)

paino: 3,80 kg