Cordulus -sääasema
Tuotekoodi: CORDULUS

Cordulus -sääasema

Tuotekoodi: CORDULUS
  • Helppokäyttöinen sääasema, jolla voit seurata kasvukauden olosuhteita
  • Sääaseman tiedot näet nopeasti ja helposti älypuhelimen ruudulta missä ikinä oletkin
  • Sääaseman mittaushistoria pysyy tallessa pilvipalvelussa
  • Sääasema on omavarainen, joten voit asentaa sen haluamaasi paikkaan
  • Huoleton ratkaisu – elinikäinen takuu: mikäli sääasema rikkoutuu vaihdamme toimivan tilalle veloituksetta
  • Viljelijöille suunniteltu sääasema
  • Tilalla työskentelevät pääsevät katsomaan sääaseman tietoja ilman lisäveloitusta
 

Tuotekuvaus

Sääaseman avulla pääset seuraamaan kasvukauden olosuhteita omalla tilallasi entistä tarkemmin. Helppokäyttöisen sääaseman voit asentaa haluamaasi paikkaan, esimerkiksi keskelle peltoaukeaa. Laite toimii itsenäisesti, eikä se tarvitse verkkovirtaa tai langatonta WiFi yhteyttä toimiakseen. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti sääaseman ja pilvipalvelun välillä. SIM-kortti kuuluu pakettiin valmiiksi asennettuna jolloin tiedonsiirrosta ei tule lisäkustannuksia.

Sääaseman mittaamia tietoja pääset tarkastelemaan helposti missä ikinä oletkin ladattavan sovelluksen avulla älypuhelimella tai tabletilla. Tietoja pääset tarkastelemaan myös tietokoneella verkkoselaimen kautta.
Tuotepakkaus:

mitat: 45,0 cm (l) x 23,0 cm (k) x 72,0 cm (p)

paino: 5,00 kg

Ota koko kasvukausi talteen sääaseman avulla! Täysin itsenäinen ja helppokäyttöinen sääasema mittaa vallitsevat olosuhteet suoraan pelloiltasi. Sääasemaa voidaan käyttää viljelyn apuna kylvöstä kasvinsuojeluruiskutuksiin, aina puintiin saakka.
Laite toimii itsenäisesti, eikä se tarvitse verkkovirtaa tai WiFi-yhteyttä. Sääasema saa virran aurinkopaneelin kautta. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti sääaseman ja pilvipalvelun välillä. SIM-kortti kuuluu pakettiin valmiiksi asennettuna, jolloin tiedonsiirrosta ei tule lisäkustannuksia.

Sääaseman mittaamia tietoja pääset tarkastelemaan helposti missä ikinä oletkin älypuhelimella tai tabletilla. Tietoja pääset tarkastelemaan myös tietokoneella verkkoselaimen kautta.

Sääasema mittaa:
• Sademäärää
• Ilman lämpötilaa
• Maan lämpötilaa
• Tuulen nopeutta
• Ilmankosteutta
• Ilmanpainetta
• Valon määrää

Lisäksi saatavilla sääennuste, joka hyödyntää paikallisesti mitattua tietoa ja sääennustemalleja. Huomaathan, että voit valita oman sääasemasi lisäksi viiden muun sääaseman tiedot tarkasteluusi – pääset siis tarkastelemaan yhteensä 6. sääaseman tietoja. Voit valita lisäasemat vapaasti ja vaihdella niitä rajoituksetta.

Helppo asentaa
Sääaseman asentaminen on helppoa:
1. Ruuvaa maaruuvi maahan
2. Laita metallitoppa maaruuviin
3. Kiinnitä sääasema tolppaan
4. Käynnistä sääasema
5. Rekisteröi sääasema sovelluksessa älypuhelimellasi

Asennus vie aikaa vain 15 minuuttia. Toimitukseen kuuluvat kaikki tarvittavat osat: sääasema, maaruuvi, metallitolppa, sääasema sekä tunnukset pilvipalveluun.

Mittaustiedot sovelluksessa:
Mitatut tiedot ovat nähtävillä sovelluksessa, johon on myös rakennettu työkaluja viljelypäätösten tueksi:
• Lämpösumma – pystyt seuraamaan lämpösummakertymää omalta pelloltasi
• Analyysejä, kuten optimaalinen kylvö perustuen maanlämpötilaan ja riskianalyysi tuholaisista

Pilvipalvelun edut:
• Helppokäyttöinen puhelin- ja verkkosovellus sääaseman tietojen tarkasteluun
• Etusivulta näet nopeasti vallitsevat sääolosuhteet kaikilta tiliisi liitetyiltä sääasemilta
• Voit tarkastella säätietoja missä tahansa ja koska tahansa haluat
• Pystyt tarkastelemaan säätietoja haluamaltasi ajanjaksolta, esim. päiväkohtaisesti tai pidemmältä ajanjaksolta
• Mittaustiedot pysyvät tallessa ja voit tehdä vuosien välistä vertailua kasvuolosuhteista
• Saat ladattua sääaseman mittaamat tiedot tietokoneellesi excel tai csv muodossa
• Pilvipalvelu saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi


Huoletonta sään seurantaa omalta pelloltasi
Sääasemalla on elinikäinen takuu. Sääaseman toimintamallin ansiosta voit keskittyä sään seuraamiseen mahdollisimman huolettomasti. Mikäli jokin sensoreista rikkoutuu, kyseinen sensori tai koko sääasema vaihdetaan velotuksetta toimivaan.

Sääaseman mahdolliset ohjelmistopäivitykset tehdään valmistajan toimesta etäyhteyden kautta. Näin sääasemassasi päivitykset ovat aina ajan tasalla. Sinun tulee vain huolehtia, että älypuhelimessasi tai tabletissasi on sovellus päivitettynä viimeisimpään versioon. Tietokoneella käytettävä sovellus päivittyy automaattisesti.

Hinnoittelu koostuu aloitusmaksusta sekä vuosittaisesta pilvipalvelumaksusta, joka pitää sisällään mm. pääsyn pilvipalveluun, mittaushistorian säilytyksen, pilvipalvelun ja sääasemien päivitykset.

Sääaseman elinikäinen takuu koskee vain yllä mainittuja teknisiä laiterikkoja. Ilkivalta tai varkaudet eivät kuulu takuun piiriin, eikä tilanteet jos ajaa itse esim. traktorilla yli tai pui aseman puimuriin. Varkaus selviää asemaan liitetyn GPS-paikantimen avulla mikäli asema on käynnissä.

Miten hyödyntää sääasemaa läpi kasvukauden:
Sääasema tuo mittaustekniikkaa viljelypäätösten tueksi ja resurssitehokkuutta viljelytoimiin läpi kasvukauden:
• Pysyt kartalla kasvukauden olosuhteista
• Sääaseman mittaustiedot jäävät talteen pilvipalveluun myöhempää tarkastelua varten
Kylvö: maan lämpötilatiedon hyödyntäminen kylvöjen ajoittamisessa
Ruiskutukset: Ruiskutusolosuhteilla on merkittävä vaikutus torjuntatehokkuuteen ja ruiskutustyön edistymiseen. Tuulennopeuden, kosteuden ja lämpötilan tarkistaminen ennen työhön lähtöä voi luoda ajansäästöä. Voit katsoa nopeasti kännykän ruudulla lähteäkö ruiskuttamaan vai kannattaako jäädä nukkumaan. Ruiskutusta tehdessä voit seurata tuulen nopeutta älypuhelimen ruudulta ja tarvittaessa muokata ajonopeutta ja ruiskutuspainetta olosuhteiden mukaan. Sovelluksessa on lisäksi erillinen ruiskutusolosuhteiden suositus.
Sademäärä: Kasvukauden olosuhteiden seuranta. Lisälannoituksen ajoitus ja sademäärän ja sääennusteen perusteella. Sateiden vaikutus tautipaineeseen.
Puinti: Paljonko on satanut? Mikä on ilmankosteus – mitä matalampi arvo on sitä kuivempaa puitava kasvusto on, parhaimmassa tapauksessa voit saada päivään useamman tunnin lisää puintiaikaa. Tuulen nopeuden seuranta. Ilman lämpötilan avulla voit optimoida kuivausta.
Säätilan etäseuranta: Kaukana tilakeskuksesta olevien lohkojen olosuhdetieto helposti saatavilla. Sääaseman tunnukset voi jakaa myös tilalla työskenteleville, esim. urakoitsijoille.


Kannattaako hankkia useampi sääasema?
Mikäli pellot sijaitsevat etäällä toisistaan kannattaa harkita useamman sääaseman hankintaa. Sääolosuhteet vaihtelevat pienelläkin alueella; esimerkiksi sääasemilla, joilla oli 6 km välimatkaa, v. 2020 heinäkuun sademäärässä oli eroa 47,5 mm. Tämä tarkoitta käytännössä sitä, että tilakeskuksella sää voi olla täysin erilainen, kuin kauempana sijaitsevilla lohkoilla. Sääaseman avulla näet vallitsevat sääolosuhteet etänä ja vältät turhaa ajamista pellolle vain todetaksesi etteivät olosuhteet ole suotuisat työskentelyyn.
Huomaathan, että jokaista omaa sääasemaasi kohden, pääset tarkastelemaan lisäksi 5 muun sääaseman tietoja. Jos siis tiedät lähistöllä olevan muiden viljelijöiden sääasemia, voit valita näiden tiedot tarkasteluusi. Näin ollen sinulla on käytössäsi yhteensä 6 sääaseman tiedot.


Jatkuvaa kehitystä
Corduluksen lähtökohtana on ollut kehittää helppokäyttöinen ja tarkka sääasema viljelijöille. Tämän johdosta sovellus kehittyy jatkuvasti ja käytettäväksi tulee uusia ominaisuuksia.

Sääasemaan liittyvät lisätiedot ja takuuasiat
Ole yhteydessä sääasemaan liittyvissä asioissa asiantuntijamyyjääsi, niin hän välittää asiasi eteenpäin!

 
 

Huom. Sääaseman valmistaja, FieldSense A/S muutti yrityksensä nimen 1.3.2023 alkaen Cordulukseksi