Cordulus Farm -sääasema
Tuotekoodi: CORDULUS

Cordulus Farm -sääasema

Tuotekoodi: CORDULUS
 • Helppokäyttöinen sääasema, jolla voit seurata kasvukauden olosuhteita
 • Sääaseman tiedot näet nopeasti ja helposti älypuhelimen ruudulta missä ikinä oletkin
 • Sääaseman mittaushistoria pysyy tallessa pilvipalvelussa
 • Sääasema on omavarainen, joten voit asentaa sen haluamaasi paikkaan
 • Huoleton ratkaisu – elinikäinen takuu: mikäli sääasema rikkoutuu vaihdamme toimivan tilalle veloituksetta
 • Viljelijöille suunniteltu sääasema
 • Tilalla työskentelevät pääsevät katsomaan sääaseman tietoja ilman lisäveloitusta
 

Tuotekuvaus

Ota koko kasvukausi talteen sääaseman avulla!

Täysin itsenäinen ja helppokäyttöinen sääasema mittaa vallitsevat olosuhteet suoraan pelloiltasi. Saat tarkan paikallisen sääennusteen jokaiselle peltolohkollesi. Sääasemaa voidaan käyttää viljelyn apuna kylvöstä kasvinsuojeluruiskutuksiin, aina puintiin saakka.
Laite toimii itsenäisesti, eikä se tarvitse verkkovirtaa tai WiFi-yhteyttä. Sääasema lataa akkunsa aurinkopaneelin kautta. Tiedonsiirto tapahtuu langattomasti sääaseman ja pilvipalvelun välillä. Mobiilidata sisältyy vuosimaksuun, jolloin tiedonsiirrosta ei tule erillisiä lisäkustannuksia. Sääaseman mittaamia tietoja pääset tarkastelemaan helposti missä ikinä oletkin älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Sovellus saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kattavat mittaustiedot:
• Ilman- ja maanlämpötila
• Lämpösumma – pystyt seuraamaan lämpösummakertymää omalta pelloltasi
• Sademääräkertymä
• Tuuli
• Ilmankosteus
• Ilmanpaine
• UV-indeksi
• Kastepiste
• Pilvipeite
• Auringonsäteily
Mitatut tiedot ovat nähtävillä eri pituisilta jaksoilta: 24h / 7 päivää / 4 viikkoa / 3 KK tai haluamasi ajanjakso vaikka alkaen edelliseltä syksyltä. Mittaustiedot pysyvät tallessa pilvipalvelussa ja voit tehdä vuosien välistä vertailua kasvuolosuhteista. Saat myös ladattua sääaseman mittaamat tiedot excel tai csv muodossa.

Tarkka paikallinen sääennuste
Sääennuste hyödyntää paikallisesti mitattua tietoa ja sääennustemalleja. Huomaathan, että voit valita oman sääasemasi lisäksi viiden muun sääaseman tiedot tarkasteluusi – pääset siis tarkastelemaan yhteensä 6. sääaseman tietoja. Voit valita lisäasemat vapaasti ja vaihdella niitä rajoituksetta. Tätä toiminnallisuutta kannattaa hyödyntää kauempana sijaitsevilla peltolohkoilla, jos lähempää löytyy naapureilta Cordulus sääasema.

Neuvokas analyysi
Cordulus-sovelluksen analyysi osiossa löydät arviot kylvö ajankohdasta eri viljoille ja öljykasveille. Oikein ajoitettu kylvö kasvuunlähtö on aina rivakampaa.
Riskiarvioissa löydät mahdolliset uhat kuten kasvitaudit ja tuholaiset kun olosuhteet ovat niille otolliset, näiden pohjalta voit suunnitella kasvinsuojelutoimenpiteitä pienemmällä määrällä kasvustokäyntejä.
Työkaluissa löydät ruiskutusolosuhde analyysin jossa sääasema ilmoittaa onko tuuliolosuhde, sademäärä(hiljattain satanut/sateen uhka) tai haihdunta esteenä kasvinsuojelutoimenpiteille. Erityisesti kuivina kesinä optimaalisimman ruiskutushetken valinta helpottuu. Sadonkorjuuseen löytyy myös työkalu jolla saat maksimoitua puintiajan koko päivälle, kun näet kätevästi puhelimesta onko aamukaste kuivahtanut kasvustosta.

Simppeli asennus
Toimitukseen kuuluvat kaikki tarvittavat osat: sääasema, maaruuvi, metallitolppa, sääasema sekä tunnukset pilvipalveluun. Asennus vie aikaa vain 15 minuuttia. Sääaseman asentaminen on helppoa:
1. Ruuvaa maaruuvi maahan
2. Laita metallitoppa maaruuviin
3. Kiinnitä sääasema tolppaan
4. Sijoita maalämpöanturi maahan
5. Käynnistä sääasema
6. Rekisteröi sääasema sovelluksessa älypuhelimellasi

Tuotepakkaus:

mitat: 45,0 cm (l) x 23,0 cm (k) x 72,0 cm (p)

paino: 5,00 kg

Oma sääasema palveluna – aina ajan tasalla
Cordulus-sääasema toimii palvelupakettina eli fyysinen laite ei siirry viljelijän omistukseen vaan saat laitteen käyttöösi sisältäen aiemmin mainitut ominaisuudet. Pystyt yhdellä kausimaksulla hyödyntämään kuuden sääaseman dataa ja hyödyntämää koko ajan kehittyvän sovelluksen uusia ominaisuuksia. Mikäli jokin sensoreista rikkoutuu, kyseinen sensori tai koko sääasema vaihdetaan ilman lisäkustannuksia.
Myös tekniikka kehittyy joka vuosi eteenpäin vauhdilla, siksi palvelumallin etuna on että saat myös uuden laitteen kun tekniikka uudistuu. Sääaseman mahdolliset ohjelmistopäivitykset tehdään valmistajan toimesta etäyhteyden kautta. Näin sääasemassasi päivitykset ovat aina ajan tasalla. Sinun tulee vain huolehtia, että älypuhelimessasi tai tabletissasi on sovellus päivitettynä viimeisimpään versioon. Tietokoneella käytettävä sovellus päivittyy automaattisesti.
Sääasema-palvelumallin ansiosta voit keskittyä sään seuraamiseen mahdollisimman huolettomasti.
Sääaseman takuu koskee vain yllä mainittuja teknisiä laiterikkoja. Ilkivalta tai varkaudet eivät kuulu takuun piiriin, eikä tilanteet jos ajaa itse esim. traktorilla yli tai pui aseman puimuriin. Varkaus selviää asemaan liitetyn GPS-paikantimen avulla mikäli asema on käynnissä.

Miten hyödyntää sääasemaa viljelyssä läpi kasvukauden:
Sääasema tuo mittaustekniikkaa viljelypäätösten tueksi ja resurssitehokkuutta viljelytoimiin läpi kasvukauden:
Kylvö:
Suositukset kylvöjen ajankohdan valinnasta, maan optimilämpötilaa pystyy seuraamaan kätevästi sovelluksesta kasvilajikohtaisesti.
Ruiskutukset:
Ruiskutusolosuhteilla on merkittävä vaikutus torjuntatehokkuuteen ja ruiskutustyön edistymiseen. Tuulennopeuden, kosteuden ja lämpötilan tarkistaminen ennen työhön lähtöä voi luoda ajansäästöä. Voit katsoa nopeasti kännykän ruudulla lähteäkö ruiskuttamaan vai kannattaako jäädä nukkumaan. Ruiskutusta tehdessä voit seurata tuulen nopeutta älypuhelimen ruudulta ja tarvittaessa muokata ajonopeutta ja ruiskutuspainetta olosuhteiden mukaan. Sovelluksessa on lisäksi erillinen ruiskutusolosuhteiden suositus.
Sademäärä:
Kasvukauden olosuhteiden seuranta. Lisälannoituksen ajoitus ja sademäärän ja sääennusteen perusteella. Sateiden vaikutus tautipaineeseen.
Puinti:
Paljonko on satanut? Mikä on ilmankosteus – mitä matalampi arvo on sitä kuivempaa puitava kasvusto on, parhaimmassa tapauksessa voit saada päivään useamman tunnin lisää puintiaikaa. Sääasema myös ennustaa ilmankosteuden kehittymistä tuleville tunneille, joten voit optimoida puintipäivien pituuden. Tuulen nopeuden seuranta. Ilman lämpötilan avulla voit optimoida kuivausta.
Säätilan etäseuranta:
Kaukana tilakeskuksesta olevien lohkojen olosuhdetieto helposti saatavilla. Sääaseman tunnukset voi jakaa myös tilalla työskenteleville, esim. urakoitsijoille.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sääaseman tekninen tuki, kysymykset ja takuuasiat:

Ole yhteydessä asiantuntijamyyjääsi, niin hän välittää asiasi eteenpäin. Voit myös laittaa viestiä suoraan osoitteeseen: alykasmaatila@hankkija.fi
Voit myös jättää kysymyksesi Cordulus-mobiilisovelluksen kautta tai Corduluksen sivuilla.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä sääasemasta

 • Tallentuuko säätietoni?
  Kyllä. Kaikki säätiedot tallentuvat automaattisesti ja ovat aina käytettävissä sovelluksessa. Kaikki aiemmat tiedot voidaan myös ladata sääaseman asennushetkestä lähtien. Tiedot voidaan ladata Excel- tai CSV-tiedostoina sovelluksesta.

 • Voinko tarkastella sääaseman mittaamia tietoja selaimen kautta?
  Kyllä, voit tarkastella sääaseman mittaamia tietoja Cropline-palvelun kautta: https://cropline.app/dashboard/login
  Kirjaudu palveluun samoilla tunnuksilla kuin sääaseman sovellukseen. Valitse vasemmasta yläreunasta kohta Sää à Sääasemani.

 • Miten tilaus toimii?
  Cordulus Maatilan sääaseman tilaaminen tarkoittaa, että vuokraat sääaseman. Maksat aloitusmaksun ja kausimaksun, jonka jälkeen hoidamme kaiken, mikä koskee toimitusta, huoltoa, korjauksia, SIM-korttikuluja ja niin edelleen. Tämä varmistaa, että sääasemastasi ei aiheudu odottamattomia kustannuksia ja takaa, että sinulla on kasvukauden aikana toimiva sääasema.

 • Miten asennan sääaseman?
  Sääasema kiinnitetään tukevaan ruostumattomaan teräsputkeen, joka asetetaan maahan ruuvattavaan maaruuviin. Koko asennusprosessi on kuvattu yksityiskohtaisesti asennusoppaassa, jonka saat sääaseman mukana. Sääaseman asentaminen ja aktivoiminen kestää noin 15 minuuttia. Jos sääasema on asennettu oikein, se kestää kaikki myrskyt ja sääolosuhteet.

 • Voinko muodostaa yhteyden muihin sääasemiin sääverkostosta?
  Kyllä. Jokaista tilaamaasi sääasemaa kohden voit muodostaa yhteyden viiteen lisäsääasemaan verkostossa. Näin voit rakentaa oman sääverkostosi ja pysyä ajan tasalla paikallisesta säästä

 • Voinko jakaa tunnukset työntekijäni kanssa?
  Kyllä. Voit jakaa tunnukset tilallasi työskentelevien kanssa. Työtoverisi näkevät samat säätiedot, ennusteet ja analyysit, ja voitte hyödyntää paikallisia sääolosuhteita esimerkiksi työsuunnittelussa

 • Mitä jos sääasema hajoaa?
  Sääasemalla on elinikäinen takuu. Jos sääasemasi hajoaa, voimme vaihdamme sen ilman lisäkustannuksia. Tiettyjä sensoreita voidaan myös vaihtaa varaosina.

 • Soveltuuko sääaseman sovellus Cordulus Farm ympäristökorvaukseen?
  Kyllä, sovellus on hyväksytty ympäristökorvauksen valinnaiseen tilakohtaiseen kasvintuhoojien ja kasvitautien seuranta- ja tunnistussovellusten toimenpiteeseen. Lue alla olevasta linkistä tarkemmat ohjeet ehtojen täyttämiseen:

 •  
   

  Huom. Sääaseman valmistaja, FieldSense A/S muutti yrityksensä nimen 1.3.2023 alkaen Cordulukseksi