Ratsastushousuissa on valinnanvaraa

Urheilutrikoiden kaltaiset ratsastuslegginsit ovat lähes huomaamattomat.
Urheilutrikoiden kaltaiset ratsastuslegginsit ovat lähes huomaamattomat.
Silikoninen grippi antaa ratsastajalle paremman pidon satulassa.
Silikoninen grippi antaa ratsastajalle paremman pidon satulassa.

Mihin onkaan jääneet ajat paksuista, kankeista, hengittämättömistä ratsastushousuista, joissa olevat kokopaikat tekivät kävelemisestäkin hankalaa. Nykyisin oleva valintojen paljous on jopa tuntunut tekevän ratsastushousujen ostamisesta täydellisten housujen metsästyksen. Etsit sitten klassisia ja ajattomia ratsastushousuja tai trendikkäitä sesongin hittihousuja, vaihtoehtojen määrä on valtava. Ennen vaihtoehtoina olivat karkeasti vain koko- ja polvipaikkahousut. Nyt ratsastushousuvalmistajat tarjoavat jokaiselle jotakin. On hengittäviä, kevyitä, istuvia ja huomaamattomampia ratsastushousuja. Ratsastushousujen tarkoituksena on tehdä ratsastuksesta mukavampaa ilman ikäviä hiertymiä ja saumojen aiheuttamia hankaumia. Housujen saumojen tuleekin olla sellaisissa kohdissa etteivät ne aiheuta hankaumia. Ratsastushousujen hankinta kannattaa tehdä hartaasti, jotta löytyy juuri sinulle oikeat ja istuvat housut.

Softshell on vettä ja tuulta hylkivä
Softshell on vettä ja tuulta hylkivä

Tekniset materiaalit ovat sivuuttaneet perinteiset nahkapaikkaiset housut. Muutama vuosi sitten ensimmäiset silokonigrippipaikkaiset ratsastushousut mullistivat niin housujen ulkoasun kuin käyttömukavuuden. Silikoninen grippi antaa ratsastajalle paremman pidon satulassa. Tekniset materiaalit ovat tehneet ratsastushousuista hengittävämpiä ja moneen suuntaan joustavia. Housujen materiaalina käytetään usein polyamidia, joka on polyesteriä kestävämpää ja hengittävämpää. Teknisten materiaalien ansiosta koet entistä enemmän olevasi lähempänä hevosta. Moneen suuntaan joustavat muotoonsa palautuvat materiaalit, kuten BV OptiPro, vähentävät kankaaseen muodostuvia saumoja sekä säilyttävät housujen istuvuuden. Keveiden housujen suosion ansiosta ratsastuslegginsit tulivat markkinoille. Urheilutrikoiden kaltaiset ratsastuslegginsit ovat lähes huomaamattomat. Legginsien materiaaleissa yleensä on nailonia, polyesteriä ja elastaania. Elastaanilla on erinomainen hien sietokyky, joka tekee ratsastuslegginseistä erityisen mukavat. Eroskankaasta valmistetuissa ratsastushousuissa yhdistyvät polyamidin kestävyys elastaanin hien ja lian sietokyvyn kanssa.

Kesän keveiden ja huomaamattomien ratsastushousujen rinnalle hyväksi talviratsastushousuksi on tullut softshell housut, joissa on mukava micropolyesterifleece vuori. Softshell ratsastushousut ovat vettä ja tuulta hylkiviä ja pitävät ratsastajan lämpimänä koleina päivinä vähentämättä housujen mukavuutta.