Linnunpöntöt

Valmis linnunpönttö on helppo kiinnittää ja se tarjoaa suojaisan kodin linnunpoikasille. Oikea aika pönttöjen laittamiseen on varhain keväällä ennen pesintäaikaa.

Linnunpönttö tulee kiinnittää erittäin tukevasti, jotta linnunpönttö ei heilu kovallakaan myrskyllä. Sopiva aika linnunpönttöjen puhdistamiseen ja kiinnitykseen on aikaisin keväällä ennen kuin linnut ovat ryhtyneet pesimäpuuhiin. Toki linnut voivat hakea suojaa linnunpöntöstä ympäri vuoden.

Linnunpöntön ripustamiseen tarvitaan lupa maanomistajalta. Paras tapa kiinnittää linnunpönttö puuhun on kestävä (uv-suojattu) naru tai sinkitty rautalanka. Linnunpönttö tulee kiinnittää erittäin tukevasti, jotta linnunpönttö ei heilu kovallakaan myrskyllä. Sopiva aika linnunpönttöjen puhdistamiseen ja kiinnitykseen on aikaisin keväällä ennen kuin linnut ovat ryhtyneet pesimäpuuhiin. Toki linnut voivat hakea suojaa linnunpöntöstä ympäri vuoden.

Vanhoista myyteistä huolimatta, linnunpönttöä ei tarvitse ripustaa korkealle puuhun. Perinteisten pikkulintujen, kuten sini-, hömö-, töyhtö-, kuusi- ja talitiaisen linnunpöntön voi hyvin ripustaa 1,5 metrin korkeuteen. Myös toinen linnunpönttöjä koskeva myytti ilmansuunnista ei pidä paikkaansa. Lentoaukon ilmansuunnalla ei ole väliä. Suoraan auringonpaisteeseen linnunpönttöä ei kuitenkaan tule ripustaa, paras paikka on varjossa. Lentoaukkoon tulee olla helppo päästä, joten liian risukkoinenkaan paikka ei ole hyvä linnunpöntölle.

Linnunpöntöt – turvallinen pesäpaikka pihasi linnuille

Hankkija tarjoaa laadukkaita linnunpönttöjä puutarhasi täydennykseksi. Luo turvallinen pesäpaikka siivekkäille ystävillesi tarjoamalla niille laadukas ja viihtyisä linnunpönttö.

Tutustu valikoimaamme ja tue paikallista lintukantaa tarjoamalla niille ihanteellinen pesäpaikka. Perinteinen puinen linnunpönttö soveltuu monenlaisille linnuille tarjoten suojaisan pesäpaikan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mihin korkeuteen linnunpönttö tulisi sijoittaa?
Optimaalinen korkeus vaihtelee lajeittain, mutta yleensä linnunpönttö kannattaa kiinnittää vähintään kolmen metrin korkeuteen maasta.

Milloin on paras aika asentaa linnunpönttö?
Paras aika on syksy tai talvi ennen pesintäkautta, jotta linnut ehtivät tottua pönttöön ennen pesinnän alkua.

Minkälainen pönttö sopii parhaiten tietynlaisille linnuille?
Jokaisella lintulajilla on omat vaatimuksensa, mutta yleisesti ottaen avoimet pöntöt sopivat esimerkiksi räkättirastaalle, kun taas kolosuut sopivat esimerkiksi talitiaisille ja kirjosiepoille.

Luo puutarhaasi linnuille ystävällinen ympäristö ja tarjoa niille turvallinen pesäpaikka valitsemalla Hankkijan laadukkaat linnunpöntöt. Nauti kauniista lintujen laulusta ja tue samalla paikallista lintukantaa!