Hyvinvointia korkeatuottoisille lehmille Tuomalan tilan Sopivarehulla

Tuomalan maitotilalla Orimattilassa Sopivarehuja on käytetty lehmien ruokinnassa lähemmäksi kymmenen vuoden ajan. Korkeatuottoisessa karjassa lehmien hyvinvoinnin ja eläinterveyden tärkeys korostuu. Vuoden 2020 Tuotosseurannassa tilan energiakorjattu maitotuotos ylsi 12 500 EKM kg/lehmä/vuosi.

Tilan emäntä Minna Vildén ottaa aktiivisesti osaa Sopivarehun päivittämiseen. Ajantasaiset laajat säilörehuanalyysit, verinäytteet sekä maidon pitoisuudet ovat tärkeitä tietoja rehun päivittämiseen. Tilan Sopivarehu® on täysrehu, jota syötetään sekä väkirehukioskeilta että lypsyroboteilta houkutusrehuna.

Vildénien Sopiva® on huipputuottoisille lehmille suunniteltu tehotuote. – Ne sanoo, että huippu-urheilija on vähän sama kuin se meidän huippulehmä. Se vaatii jo paljon. Ei voi olettaakaan, että se pärjää välttämättä sillä samalla millä kaikki muut, Minna täsmentää ja toteaa, että rehun terveysvaikutukset eivät näy heti kuin rehu on annettu lehmille, vaan pidemmän ajan kuluttua. Hyvä eläinterveys vaikuttaa kuitenkin pitkällä aikavälillä tuotokseen sekä omaan työmäärään.

Umpilehmien Sopivakivennäisellä toimivuutta umpiseokseen

– Umpilehmille tehdään kivennäinen, kun ne ovat appeella, niin se sopii siellä. Pystytään niitä kivennäis- ja hivenaineita laittamaan just eikä melkein, Minna kertoo heille suunnitellusta umpilehmien Sopivakivennäisestä. Umpilehmien Sopivakivennäinen® tukee alhaisen vastustuskyvyn aikaa tehokkaasti imeytyvillä orgaanisilla hivenaineilla ja runsaalla seleenin ja antioksidatiivisten vitamiinien määrällä. Kivennäisessä on myös huomioitu umpilehmien seoksen kationi-anionitaseen optimointi.

Liittyvät tuotteet