Porojen säilörehut ja talvikauden täydennysruokinta –videosarja

Videosarjassa porojen ruokinta-asiantuntijat Marko Riipi ja Kullervo Palovaara kertovat havainnollisesti millainen on laadukas säilörehu, mitkä ovat hyvän ja huonon säilörehun erot, luonnonnurmien haasteista sekä täydennysrehujen eroista ja valinnan perusteista.

Osa 1. Laadukkaat säilörehut

Hankkijan ruokinta-asiantuntija Kullervo Palovaara tiivistää videolla porojen laadukkaan säilörehun tunnusluvut. Mistä sulavuus muodostuu? Miten säilörehun käymistuotteet vaikuttavat syöntiin?

Osa 2. Hyvä vai huono säilörehu

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat Marko Riipi ja Kullervo Palovaara demonstroivat miten hyvän ja huonon säilörehun erot mm. kuiva-aineessa, raakavalkuaisessa ja käymistuotteissa vaikuttavat porojen ruokintaan?

Osa 3. Luonnon nurmien haasteet

Mitä haasteita luonnonnurmivaltainen säilöheinä tuo porojen ruokintaan? Asiantuntijoina videolla Hankkijan ruokinta-asiantuntijat Marko Riipi ja Kullervo Palovaara.

Osa 4. Täydennysrehujen erot ja valinnan perusteet

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat Kullervo Palovaara ja Marko Riipi kertovat porojen täydennysrehuista ja niissä käytettävistä raaka-aineista. Videolla käydään läpi mm. mitä erilaisia kuidunlähteitä täydennysrehuissa käytetään ja miten ne eroavat toisistaan? Marko kertoo yleisvinkit sopivan Poro-Elo -täydennysrehun valintaan ja Kullervo kertaa mihin patentoitujen Progut® ja Progres® -rehuaineiden teho perustuu.