Minivilja-ohjelmalla helpotusta viljapulaan

Hankkijan uusi Minivilja-rehuohjelma on suunniteltu helpottamaan viljapulaa tiloilla. Uudella ohjelmalla vehnän käyttöä voidaan vähentää niin, että vehnän hyvät ominaisuudet ruokinnassa säilyvät. Vehnäruokinta tukee broilereiden ruoansulatuskanavan normaalia toimintaa. Minivilja-rehuohjelmassa vehnän ohjeellinen käyttösuositus 7-14 pv ikäisille on 3-10 % ja 14 päivän iästä alkaen 3-20 %. Broiler Minivilja Loppurehuun 3-5 vrk ennen teurastusta siirryttäessä vehnän suositeltu käyttömäärä on 10-20 %.

Tilalla käytettävästä viljasta kannattaa aina teettää analyysi viljankäyttösuunnitelman pohjaksi. Hankkijan Optimi-palvelu on käytössänne ympäri vuoden ja palvelu on Hankkijan rehusopimusasiakkaille maksuton.

Suolistoterveys avainasemassa – Progut® ja Progres®

Startti- ja kasvatusvaiheiden rehut sisältävät Hankkijan innovaatiot Progutin sekä Progresin. Ainutlaatuinen hiivavalmiste Progut® tukee vastustuskyvyn kehittymistä ja mikrobitasapainoa sekä lisää suolen immuunisolujen määrää ja ehkäisee kolibakteerin kiinnittymistä suolen seinämään. Progresin, pihkan tehoaineisiin perustuvan mäntyöljytuotteen, on todettu hillitsevän tulehdusreaktiota suolessa ja muuttavan mikrobistoa edulliseen muotoon. Sen on todettu tutkimuksissa parantavan rehuhyötysuhdetta ja kasvua.

Alkuun kannattaa panostaa

Broilerin suhteellinen kasvu on suurinta alussa. Ensirehujen osuus koko ruokinnasta on pieni, mutta vaikutukset ovat kestäviä. Ruoansulatuskanava kasvaa ensimmäisten päivien aikana muuta elimistöä nopeammin. Suolimikrobisto kehittyy ja vaikuttaa linnun kehitykseen monin tavoin. Myös linnun oma vastustuskyky alkaa kehittyä. Starttivaiheen rehumme sisältää untuvikon tarvitsemat ravintoaineet hyvin sulavassa muodossa. Olomuotona on untuvikolle hyvin maistuva muru.

 
Maria Keskitalo

Kysy lisää Minivilja-ohjelmasta ruokinta-asiantuntija Maria Keskitalolta:

Ruokinta-asiantuntija, siipikarjatilat
Broiler- ja kalkkunatilat

Maria Keskitalo
maria.keskitalo@hankkija.fi
010 402 7211