Onnistunut vieroitus palkitsee

Porsaan vieroitus

Porsastuotannon onnistumisen tärkeimpiä kulmakiviä on porsaiden suolistoterveyden vaaliminen sekä ruokinnan että hoidon avulla. Haasteellisin aika on vieroituksen ympärillä. Mitä paremmin vieroitus onnistuu ja porsas syö ja kasvaa hyvin, sitä paremmin sika kasvaa elinaikanaan.

Ennen vieroitusta porsas tarvitsee emakon ternimaitoa, emakon maitoa ja lisärehua. Lisärehuun totuttelu on hyvä aloittaa n. viikon iästä alkaen. Hyvä prestarter totuttaa porsaan suolistoa sulattamaan muutakin kuin emakon maitoa ja ruoansulatuskanava kehittyy hyvin. Hyvän suolinukan kasvun avulla porsaan entsyymitoiminta kehittyy. Prestarter myös tukee eläimen omaa vastustuskykyä ja parantaa vieroituspainoa. Suomessa valmistetut Pikku-Pekoni PP sekä Pikku-Nasu PP sisältävät erinomaisesti sulavia raaka-aineita ja ne on kehitetty juuri pienen porsaan tarpeisiin. Olomuoto on porsaan suuhun sopiva.

Vieroituksessa tavoitteena on, ettei tarvita sinkkilääkerehua eikä antibiootteja. Tartuntojen ehkäisyyn keskittyminen on tärkeää: olosuhteet, toimenpiteet ja ruokinta kuntoon syntymästä alkaen.

Porsasrehumme sisältävät ainutlaatuiset Progut®- ja Progres® -innovaatiot ja mahdollistavat myös antibioottivapaan tuotannon sekä vieroituksen ilman sinkkilääkerehua.

Porcifer-turverauta

Asiakkaamme ovat saaneet hyviä kokemuksia myös Porcifer-turveraudan käytöstä. Porcifer-turverautaa voidaan laittaa porsasrehun päälle muutama päivä ennen vieroitusta ja käyttöä jatketaan 5-7 pv lattialla vieroitusosastolla. Vieroitus on onnistunut ilman sinkin tai lääkityksen käyttöä. Kulutus on 0,5 l/porsas.

Pikkuporsaalle on annettava lisärautaa, muuten sitä uhkaa raudanpuutosanemia. Anemia puolestaan heikentää porsasta ja lisää sen alttiutta kaikille sairauksille, myös ripulille.

Porcifer-turverautapaalin raudanlähteenä on rahkaturpeeseen imeytetty rautafumaraatti. Se sisältää myös raudan hyväksikäyttöä tukevaa kuparia, sinkkiä ja mangaania. Turpeen alhainen pH, fenoliyhdisteet, sädesienet ja hyvä nesteensitomiskyky vähentävät ripuliriskiä.

Porcifer soveltuu käytettäväksi myös luonnonmukaisessa tuotannossa.

 

Liittyvät tuotteet