Uusi porsimisvalmennusrehu Pekoni Vire PP nyt saatavilla!

Porsaat voivat hyvin, kun emakko voi hyvin. Olemme kehittäneet uuden ruokintakonseptin Porsimisvalmennus, jossa emakon tarpeet otetaan huomioon kokonaisuutena.

Konseptiin kuuluu uusi siirtymärehu Pekoni Vire PP. Konseptin tavoitteena on saada tiineys- ja imetysajan rehujen välistä muutosta pienemmäksi sekä enemmän kuitua vatsan toimintaan ja helposti imeytyvää energiaa porsimiseen. Porsimisvalmennus on tehokas tapa auttaa emakkoa tuotantonsa tärkeimmässä vaiheessa.

Pekoni Vire PP - käyttö aloitetaan noin viikko ennen porsimista ja jatketaan 2-3 pv sen yli. Käyttömäärä 1 kg/pv. Lisäksi imetysrehua 1,5-2 kg/pv. Sisältää Progut® ja Progres®! Pakkauskoko 25 kg, lava 750 kg.

Hormonitoiminnan häiriöt porsimisen tienoilla voivat vaikuttaa ternimaidon määrään ja laatuun.

Pesänrakennus on sisäinen hormonien ohjaama käytös 12-24 h ennen porsimista. Emakolla on siis luontainen tarve pesärakentamiseen ennen porsimista ja käytännössä se ohjaa emakon hormonitoimintaa oikeaa suuntaan. Kun emakon vatsa toimii hyvin (ei ummetusta), niin porsiminen sujuu nopeammin.

Utareen turvotus vähentää porsaan ternimaidon saantia ja alentaa vasta-aineiden määrää ternimaidossa, jolloin porsaskuolleisuus lisääntyy.

Mitä voi tehdä ruokinnallisesti?
- Utareen kehitys alkaa jo ensikosta; liikalihavuus rasvoittaa erityisesti takanisiä.
- Emakot eivät saisi porsiessa olla liian lihavia eikä rehussa saisi olla viimeisen tiineyskuukauden aikana liikaa valkuaista ja/tai energiaa.

Emakon suolen toiminnan turvaaminen on porsivalle emakolle yksi tärkeimmistä asioista. Siirtyminen kuiturikkaasta tiineysrehusta tärkkelysrikkaaseen imetysrehuun altistaa ummetukselle. Ummetus estää fyysisesti synnytyskanavan toimintaa ja kivuliaana vaivana heikentää supistuksia. Maidontuotanto ei käynnisty kunnolla, kun maidontuotantoa edistävän prolaktiinihormonin määrä on vajaa.

Mitä voi tehdä ruokinnallisesti?
- Riittävästi kuitua porsimisajan rehuun.
- Emakot eivät saisi porsiessa olla liian lihavia eikä rehussa saisi olla viimeisen tiineyskuukauden aikana liikaa valkuaista ja/tai energiaa.
- Erillinen siirtymärehu Pekoni Vire PP paikallaan porsimisen tienoille.

Liittyvät tuotteet