Huippuinnovaatiot erottuvat maailman markkinoilla

Huippuinnovaatiot erottuvat maailman markkinoilla

Hankkija tunnetaan Suomessa rehualan tuotekehityksen edelläkävijänä ja monipuolisena ruokinnan osaajana. Tämä on toiminut hyvänä ponnahduslautana viennille, jonka kärkituotteina toimivat patentoidut Progres® ja Progut® -rehuaineet. Suomalaisesta luonnosta jalostetut innovaatiot tehostavat eläinten suorituskykyä ja tukevat suoliston hyvinvointia modernilla ja kestävällä tavalla. Lähialueviennissä suosiossa on poikimisen seudulle suunniteltu Acetona®-tuoteperhe. Hankkija toimii maailmalla nimellä Hankkija Finnish Feed Innovations. Hankkijan tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa vastaa polttaviin kysymyksiin viennistä:

Miten tunnettu Hankkija on globaaleilla rehumarkkinoilla?

Hankkija on tunnettu suhteellisen hyvin niillä markkinoilla, joilla toimimme aktiivisesti. Tunnettuus on korkein Euroopassa ja sen jälkeen Pohjois- Amerikasta Kaakkois-Aasiaan maissa, joihin meillä on säännöllistä vientiä. Yhteensä näitä kohdemaita on yli kolmekymmentä.

Mikä Hankkijan vientituotteissa kiinnostaa maailmalla?

Hankkijan vientituotteet erottuvat markkinoilla, ne ovat patentoituja ja niiden hyödyt ja toimintamekanismit on osoitettu tieteellisten, julkaistujen kokeiden avulla. Tämä herättää asiakkaiden kiinnostuksen. Kun tuotteet toimivat asiakastesteissä toistuvasti lupausten mukaisesti ja tuovat lisäarvoa, niiden käytöstä tulee pysyvää.

Mikä inspiroi Hankkijan tuotekehitystä kansainvälisiin rehuinnovaatioihin?

Asiakastarpeet muuttuvat ja markkinoilla menestyminen edellyttää uusien ratkaisujen kehittämistä. Eläinten ja ihmisten yhteinen terveys, kiertotalous ja luonnon viisauden hyödyntäminen ovat olleet pysyviä inspiraation lähteitä Hankkijan kansainvälisille rehuinnovaatioille. Niille on myönnetty toistaiseksi 165 voimassa olevaa patenttia.

Kirjoittaja: Anna Lehtinen ja Juhani Vuorenmaa