Nella BOR kaura luomu 800kg
Tuotekoodi: NELLA1LS

Nella BOR kaura luomu 800kg

Tuotekoodi: NELLA1LS

Tuotekuvaus

Nella on yksi satoisimmista aikaisista kauralajikkeista. Se sopii jyväkokonsa ja laatuominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti myllyteollisuuden käyttöön.

Avainominaisuudet
- Erittäin satoisa aikainen myllykaura
- Iso ja ohut kuorinen kaura
- Soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille
- Lujakortinen
- Taudinkestoltaan hyvä

Sato
Nella on yhtä aikainen kuin Niklas ja sitä satoisampi. Niklas on menestynyt erityisen hyvin savimailla ja karkeilla kivennäismailla. Nella sopii hyvin aikaisen kauran päätuotantoalueelle III- ja IV-vyöhykkeillä.

Sadon laatu
Nellan jyväkoko ja jyväkokojakauma ovat myllyteollisuuden vaatimukset hyvin täyttäviä. Borealin seulontakokeiden mukaan Nellan sadossa pienten jyvien osuus on ollut jopa pienempi kuin Niklaksen sadossa. Nella on ohutkuorinen ja se kuoriutuu hyvin. Jyvä on valkoinen.

Sadon käyttö
Nella soveltuu myllykauraksi, vientiin ja rehukäyttöön.

Kasvuaika
Nella on aikainen kaura, kasvuajaltaan yhtä aikainen kuin Niklas.

Maalaji ja viljelysuositus
Nella soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Erityisen hyvin Nella on menestynyt savi- ja kivennäismailla. Nella on kasvutavaltaan Niklaksen tyyppinen. Hyvin pensastuneissa tiheissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon. Suositellaan I–IV-viljelyvyöhykkeille.

Korsi
Nella on lujakortinen lajike. Korsi on hieman lyhyempi kuin Niklaksen korsi.

Taudinkestävyys
Nellan lehtilaikun kestävyys on aikaisten kaurojen parhaimmistoa. Borealin Fusarium-testien mukaan Nella ei ole kovin herkkä toksiinien kertymiselle. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.
Tuotepakkaus:

paino: 800,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI