Torju hukkakaura tehokkaasti ohrasta ja kevätvehnästä

Axial tehoaa hukkakauraan ainoastaan sen lehtien kautta. Tämän vuoksi hukkakauran tulee olla orastunut, jotta ruiskute tavoittaa sen. Maan kosteudesta riippuen hukkakaura voi itää joko kaikki kerralla tai vähitellen sitä mukaa kun kosteutta siemenille tulee. Maan muokkaushistoriasta riippuen hukkakaura voi myös itää eri syvyyksistä ja siten tulla pintaan hyvin epätasaisesti.

Tilanteesta riippuen ruiskutus on yleensä hyvä tehdä vasta korrenkasvun puolivälissä, jotta torjuntaruiskutuksella tavoitettaisiin myös viimeisenä taimettuvat yksilöt. Mitä suurempia vanhimmat hukkakaurayksilöt ovat, sitä suurempaa annosta käytetään. Myös tankkiseoksessa hyväksytyn rikkakasviaineen tulee käyttää vähintään annosta 0,8 l/ha.
Ohralla, vehnällä, rukiilla ja ruisvehnällä hukkakauraruiskutuksen Axial-valmisteella voi yhdistää kasvunsäätö- ja tautiruiskutukseen.

 
Hukkakauraa kasvamassa pellolla
 

Tankkiseokset:

Axial 0,8 l/ha + Moddus M + Biathlon 4D (+ tautiaine) + YaraVita Gramitrel; vesimäärä 200 l/ha
Vaihtoehtoiset rikkakasviaineet: XL-Pakkaus, Premium Classic;
Tarkista hukkakauratorjunnan teho katsomalla myös kasvuston sisään. Axial tuhoaa sekä hukkakauran pääverson että sivuversot, jolloin ne eivät tuota jyviä.

Arto Markkula / Syngenta Nordics A/S

www.syngenta.fi

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit.

Kasvinsuojeluneuvonta palvelee numerossa 010 76 8330