Amazone TS -levitysteknologia

Mistä Amazonen TS Levitysteknologia muodostuu?

Syvävedetty perussäiliö

700l perussäiliö on syvävedetty yhdestä osasta. Näin ollen säiliössä ei ole teräviä kulmia, hitsaussaumoja, koloja tai mitään muutakaan lannoitteen virtausta hankaloittavaa.
Muotoilu mahdollistaa myös säiliön erittäin helpon puhdistuksen!

Kestävä runko ja voimansiirto

TS Levittimen saa sekä Super että Ultra rungolla. Super -rungon kantavuus on 3500Kg ja Ultra rungon 4500Kg. Ultra rungon maksimi säiliötilavuus on 4200l.


TS Levitin voidaan varustella kestävällä mekaanisella voimansiirrolla missä 540 kierroksen ulosotolla saavutetaan 720rpm lautasnopeus.
HYDRO -mallin etuna automaattisesti säätyvä lautasten pyörimisnopeus, helppo kytkentä ja tarkin mahdollinen lohkoautomatiikka!

Tarkin mahdollinen vaaka

TS ja V -levittimissä on kaksi kestävää vaaka-anturia mitkä mittaavat 200 kertaa sekunnissa! Tarkka vaaka näyttää käyttäjälle koko ajan säiliön täyttöasteen ja säätää levitysmäärää aineen virtauksen mukaan.

Jos pellot ovat erittäin kaltevia voidaan vaaka varustaa kallistusanturilla, jolloin kaltevuuden aiheuttamat muutokset kompensoidaan tarpeen mukaan.

SBS -Teknologia hellävaraisin mahdollinen järjestelmä!

TS -Levityskoneisto on tehokkain ja hellävaraisin

TS Levityskoneiston suurin teho on 10,8Kg/s eli lähes 650 kiloa minuuttiin! Maksimi työleveys on 54 metriä.
Kaikesta tehokkuudesta huolimatta arvokasta lannoitetta käsitellään sen vaatimalla herkkyydellä. Molemmat puolet säätyvät automaattisesti erikseen myös levityskarttojen käytön aikana.
alapuolella kerromme näistä ominaisuuksista enemmän:

Monipuolinen sekoitin

TS Levittimen tähtimallinen sekoitin toimii sähkömoottorilla. Sekoitin pysyy levitysaukon päällä huolimatta lannoitteen pudotuskohdasta. Näin sekoitin ohjaa jatkuvasti lannoitetta pudotusaukkoon. Sekoitin pyörii hitaasti 60rpm.
Luisti ja sekoitin toimivat samassa tiimissä! Mikäli luisti menee kiinni esimerkiksi lohkoautomatiikan takia tai päisteessä, sammuu sekoitin automaattisesti. Kun levitin tunnistaa tukoksen niin sekoitin osaa peruuttaa automaattisesti.

Sähköisesti säätyvä pudotuskohta

Erittäin nopeat moottorit säätävät lannoitteen pudotuskohtaa tarpeen mukaan. Tämän ominaisuuden ansiosta voit säätää levitysleveyttä suoraan ohjaamosta.
Pelkkä pudotuskohdan säätö ei riitä vaan lannoite on pudotettava aina mahdollisimman lähelle lautasen keskipistettä.
TS levittimen tarkkaan suunniteltu munuaisen muotoinen luisti säätyy molemmista päistä levitysmäärän tarpeen mukaan.
säätömoottorit ovat suunniteltu silmälläpitäen levittimen erittäin suurta tehokkuutta

 
Myös pienet levitysmäärät onnistuvat (Esimerkiksi etanansyöttiaineet)
Myös pienet levitysmäärät onnistuvat (Esimerkiksi etanansyöttiaineet)

Luisti avautuu progressiivisesti tarpeen mukaan. Oikea pudotuskohta yhdessä määrän kanssa vaikuttaa lannoitteen käyttäymiseen levityslautasen päällä.

Miten lannoite asetetaan siivelle

Pudotuskohdan säätö ja luistin muoto pyrkivät pudottamaan lannoitteen mahdollisimman lähelle siiven keskikohtaa. Siiven keskellä kehänopeus on pienin. Pudotusmatka on lyhyt ja pudotusaukon reunoilla olevat harjakset estävät esimerkiksi tuulta vaikuttamasta lannoitteeseen.

Hellävarainen kiihdytys

Amazonen levittimien siivet ovat loivassa ja antavassa kulmassa lautaseen nähden. Kun lannoite pudotetaan mahdollisimman lähelle lautasen keskikohtaa, voidaan rakeet kiihdyttää hellävaraisesti matkaan. Kun voima annetaan rakelle koko siiven matkalta, emme kohdista siihen turhia iskuvoimia.

Kestävä levityskuvio

Lautasissa on kaksi siipeä mitkä heittävät lannoitteet eri tasoon. Tällä vältetäään rakeiden törmäily ilmassa sekä kestävämpi levityskuvio. Amazonen levittimissä on kolmiulotteinen levityskuvio, mikä on erittäin kestävä ulkoisia vaikutuksia vastaan. Levitettäessä käytetään kaksinkertaista limitystä, jolloin saadaan tasainen levitysmäärä koko pinta-alalle vaikka käytettäisiin täyttä 54 metrin työleveyttä.

Normaali levitys
Normaalin levityksen aikana käytetään pidempiä levityssiipiä.
Reunalevitys
Reunalevityksen aikana levitys hoidetaan pienemmällä reunalevityssiivellä. Reunalevitysvaihtoehdot kytketään sähköisesti suoraan ohjaamosta. TS Reunalevitys on vakiona molemmilla puolilla
 

Helppo siipien vaihto

Levittimen työleveyttä voi säätää suoraan ohjaamosta siipien rajoissa. Lautasia ei vaihdeta kokonaan, vaan ainoastaan siipien levitysosat. Siipivaihtoehtoja tarvitaan vain kolme koko työleveysalueen kattamiseen:
TS1: 15m - 24m
TS2: 21m - 36m
TS3: 24m - 54m
Tarkista mahdolliset työleveydet MySpreader sovelluksesta tai Fertilizerservice -palvelusta (linkki kuvassa)

 

Selkeä ISOBUS -käyttöliittymä

TS Levittimessä on erittäin selkä ja AEF -sertifioitu ISOBUS -käyttöliittymä. Voit käyttää esimerkiksi traktorin omaa terminaalia levittimen hallintaan. Käyttöliittymä tukee AUX-N Toimintoa eli voit käyttää levitintä traktorin omalla ajokahvalla (Claas CMotion, Fendt, JD CommandPro). Myös levittimen painikkeet ovat muutettavissa haluttuun järjestykseen käyttäjäkohtaisesti!

Vakiona lohkoautomatiikka!

TS Levitin tukee lohkoautomatiikkaa vakiona (TS-SC). Valittu varustetaso vaikuttaa lohkoautomatiikan tarkkuuteen.
TS-Tronic max. 16 lohkoa. TS Hydro max. 128 lohkoa. Muista myös että käytettävän terminaalin teho vaikuttaa käytettävien lohkojen määrään.

Paraabelin mallinen lohkoautomatiikka

Voit tarkentaa lohkoautomatiikkaa entisestään paraabelin mallisella lohkoautomatiikalla. Tällöin automatiikka vastaa paremmin todellista levityskuviota. (Huom. toimii vain Amatron 4 ja CCI Terminaaleissa.)

Headlandcontrol -mukavampaan päistetyöskentelyyn

Kierrettäessä pellon päisteitä voit muuttaa pellon sisäpuolen työleveyttä nappia painamalla. Tällöin kone levittää pidemmälle pellon sisäpuolelle, jolloin päisteissä työskentely on jouhevampaa pitkää sivua levitettäessä. Toiminto on vakiona käyttöjärjestelmässä.
(Huom. toimii vain Amatron 4 terminaalin kannsa)

Oma testauskeskus - parhaat tulokset

Amazonella on oma lannoitteen testauslaboratorio. Mittaustuloksia on omassa arkistossa ja useilta vuosilta ja lannoitteiden tietoja eri levittimille ja työleveyksille löytyy tuhansia. Oma testaaminen mahdollistaa joustavan ja tarkan toiminnan.
Mikäli suunnittelet jonkun erikoisemman tuotteen levittämistä, päästään alkuun pelkästään 5Kg:n näytteellä!

Voit valita monipuolisista lisävarusteita tarpeesi mukaan:

Argus Twin -tutkakorjaus

Amazonen toimittamat levitystaulukot takaavat tarkan levityksen. Levitykseen voi vaikuttaa kuitenkin esimerkiksi tuuli, jyrkät rinteet, kiihdytykset ja jarrutukset sekä esimerkiksi kostunut lannoite.
Argus Twin seuraa levityskuviota jatkuvasti myös reunalevityksen ja lohkoautomatiikan aikana. Järjestelmä säätää lannoitteen heittosuuntaa aktiivisesti mahdollistaen parhaan mahdollisen levitystasaisuuden olosuhteista riippumatta!

Pohja-anturit

Vaikka vaaka näyttää jatkuvasti säiliön täyttötason niin erillisten suppiloiden tyhjenemistä seuraamaan voit valita pohja-anturit. Ne näyttävät ja varoittavat suoraan ohjaamosta jos jompi kumpi puoli tyhjenee ennen toista.

Easycheck -testimatot

Easycheck mattosarja sisältää 18 mattoa. Ne ovat erittäin kevyet ja voit käyttää niitä kaikkien Amazone -levittimen levitystasaisuuden mittaamiseen pellolla. Tarvitset älypuhelimen kameralla mattojen kuvaamiseen. Ilmaisen sovelluksen löydät älypuhelimien sovelluskaupasta.
Easycheck matot tekevät tästä mittauksesta ja säädöstä ennennäkemättömän helppoa ja nopeaa!

Työvalosarja

Voit valita työvalosarjan sekä ZG että ZA levittimeen. ZA-Levittimessä sarjaan kuuluu työvalot, huoltovat sekä säiliövalo. Täyttövalikon yhteydessä voit käyttää valoja täyttöasteen seurantaan säiliön täytön yhteydessä seuraamaalla valojen välkkymistä / palamista.

FlowCheck -järjestelmä

TS Hydro malliin valittava järjestelmä mikä seuraa lautasen pyörittämiseen käytettävää voimaa. Järjestelmä seuraa siten lannoitteen virtausta ja mahdollisia tukoksia. Järjestelmä säätää koneista ja ilmoittaa käyttäjälle tukoksista ja säiliön tyhjenemisestä molemmilla puolilla erikseen.

Amazone-pintalevittimet