Junkkari HJ262 hakkuri
Tuotekoodi: JJ46262
Avainlippu logo

Junkkari HJ262 hakkuri

Tuotekoodi: JJ46262
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

Junkkari HJ262G -hakkuri on niin ikään viimeisimpien standardien mukaan uudistunut malli ja eroaa suorasyöttöisenä hakkurina Junkkarin muista hakkureista. Se on järeärakenteinen traktorin nostolaitteisiin kiinnitettävä ja läpimitaltaan enintään 26 cm puulle tarkoitettu malli. HJ262G soveltuu hyvin bio-, puisto- ja energiahakkeen valmistukseen.

Junkkari HJ262G -hakkuri tarvitsee traktorilta nivelakselivedon ja sähköpistokkeen lisäksi yhden hydrauliikkalohkoparin syöttölaitetta varten.

Hakkuri on käsisyöttöinen, syötön hallinta toimii sähkönapein. Syöttöaukko on muista malleista poiketen 90 asteen kulmassa terälaikkaan nähden.

Suorasyöttöisen hakkurin ensiluokkainen hakelaatu sopii myös pienempien stokerien käyttöön, koska hakkuri leikkaa puuta poikkisyyhyn. Palakoko on pienempi ja hake erittäin tasalaatuista, koska pala murtuu eri tavalla kuin vinosyöttöisessä ja syöttörullien sekä terien välinen etäisyys on mahdollisimman pieni.

Myös HJ262G mallissa terien säätöalue on laaja, joten sillä on mahdollista tehdä hyvin pientä mutta tarvittaessa myös isompaa haketta. Tehontarve on noin 20% suurempi kuin vastaavissa vinosyöttöisissä malleissa. Hakkurissa on vakiona No-Stress -kierrosvahti ja kahdella rullalla varustettu syöttölaite.

HJ62G -hakkuri täyttää kaikki uuden turvallisuusstandardin vaatimukset.

Tekniset tiedot
TuoteJunkkari HJ262G -hakkuri
Syöttöaukon koko, (cm)26 x 26
Terälaikan halkaisija, (cm)98
Terälaikan massa, (kg)240
Terän säätöalue, (mm)3-20
Suurin puun halkaisija, (cm)26
Haketusteho, (m3/h)7-35
Tehon tarve, (kW/hv)40-90 / 55-125
Koneen paino, (kg)870
Leveys työasennossa, (cm)134
Leveys kuljetusasennossa, (cm)134

Syöttösuppilo

Syöttösuppilo

Uusi käsisyöttösuppilo on aikaisempia malleja pidempi ja avarampi. Sen etuosa on kiinteä ja takaosa taittuu kevyesti ylös kuljetusta varten. Syöttöä hallitaan helposti suppilon molemmilla puolilla olevilla sähkönapeilla.

Suppiloa kiertävä keltainen putki takaa käyttäjän turvallisuuden, eli pysäyttää syötön välittömästi siihen koskettaessa.

Terälaikka

Hakkurin terälaikka

Junkkari hakkureiden (HJ172, HJ252 ja HJ262) terälaikka on varustettu neljällä terällä. Jokainen terä on säädettävissä portaattomasti halutun hakekoon mukaan.

Laikka on helposti muutettavissa neliteräisestä kaksiteräiseksi poistettavien terien tilalle asennettavilla peitelevyillä (lisävaruste). Tämä on toimiva ratkaisu esim. käytettäessä pienitehoisempaa traktoria.

Syöttörullat

Hakkurin syöttörullat

Junkkarin hakkuriin puu syötetään aina hydraulisten syöttörullien avustama. Puun syöttö on helppoa riippumatta siitä, onko haketettava puu esimerkiksi oksaista tai massiivipuuta.

No-Stress kierrosvahti

No-Stress kierrosvahti

Vakiona oleva No-Stress kierrosvahti tekee työskentelystä helppoa. Mikäli traktorin kierrosluku laskee, syöttö pysähtyy, rullat peruuttavat puun pois teriltä ja jatkavat automaattisesti syöttöä kierrosluvun noustessa takaisin työskentelytasolle.

Kuormainsyöttövarustus

Kuormainsyöttövarustus

HJ252 GTC ja HJ262 GTC hakkureissa on oma hydrauliikka, kuten GT mallissakin. Muutoksina käsisyöttömalleihin ovat vahva kuormainsyöttösuppilo ja elektroninen hallinta Wizard C+ ohjaimella.

Ohjaimen ja polkimien avulla voidaan käyttää syöttölaitetta traktorista käsin ja samalla ohjata puhallustorven kääntöä tai lippaa.

No-Stress kierrosvahti kuuluu vakiovarusteisiin.